back to top
20.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ψάρι φούρνου τυλιγμένο με αμπελόφυλλο

Διαβάστε επίσης

Ένα υπέροχα γευστικό φαγητό, είναι αυτό που θα φτιάξουμε σήμερα.

Θα χρειαστούμε ένα φιλέτο ψαριού κατεψυγμένο, εγώ συνήθως προτιμώ την πέρκα είναι πιο νόστιμη και έχει σάρκα, αλάτι, πιπέρι, λίγη ρίγανη, θυμάρι, ντομάτες φρέσκιες τριμμένες, αμπελόφυλλα, λίγο λάδι και ρύζι για το ταψί.

Αφού πλύνουμε το ψάρι μας, το αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τα μυρωδικά, την τριμμένη ντομάτα και ανακατεύουμε να πάνε παντού.

Ζεματίζουμε σε νερό τα αμπελόφυλλα, όπως όταν είναι να κάνουμε ντολμαδάκια, τα σουρώνουμε, κρατάμε το ζουμάκι και τα βάζουμε στεγνά σ ένα πιάτο.

Τυλίγουμε το ψάρι με τα φύλλα, δυο τρεις στρώσεις να μην φαίνεται καθόλου.

Βάζουμε το ψάρι στο ταψί που θα το ψήσουμε, αν είναι κεραμικό ακόμα καλύτερα, ρίχνουμε ότι περίσσεψε μέσα από την τριμμένη ντομάτα και τα μυριστικά, λίγο ζουμάκι από τα φύλλα που ζεματίσαμε, λίγο λάδι και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς πάνω κάτω, θέλει περίπου ¾ της ώρας μέχρι το αμπελόφυλλο να είναι κρουστό από πάνω, τότε ρίχνουμε μέσα το ρύζι, εγώ βάζω μπασμάτι, του πάει καλύτερα, συμπληρώνουμε αν χρειαστεί λίγο νεράκι ζεστό, αν τελείωσε αυτό που ζεματίσαμε τα φύλλα και αφήνουμε να γίνει και το ρύζι μας.

Θα τις συνοδεύσουμε με χόρτα βραστά η σαλάτα, ελίτσες και κρασάκι παγωμένο.

Σημείωση: Το νεράκι που ζεματίσαμε τα φύλλα δίνει μια ιδιαίτερη γεύση στο ρύζι, γι αυτό βάλτε λίγο περισσότερο να σας φτάσει.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα