back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Οι καλύτερες μηχανές αναζήτησης για φτηνά αεροπορικά εισιτήρια

Διαβάστε επίσης

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και όλοι ονειρευόμαστε γιορτινά ταξίδια, μικρές αποδράσεις, στολισμένες πόλεις, χειμωνιάτικα τοπία, εξωτικές εικόνες.

Ο Αθήνα 9.84 έψαξε, δοκίμασε και σας παρουσιάζει τις πέντε καλύτερες μηχανές αναζήτησης για αεροπορικά εισιτήρια, όχι μόνο για τις εορταστικές σας αποδράσεις, αλλά και για το ταξίδι που ονειρεύεστε για όλες τις εποχές του χρόνου.

Οι εφαρμογές παρουσιάζονται με αλφαβητική σειρά. Όλες οι πλατφόρμες είναι διαθέσιμες δωρεάν για Android και iOs.

Ορισμένες διαθέτουν μενού και στα ελληνικά, ενώ σε όλες μπορείτε επίσης να βρείτε προσφορές για συνδυασμό κράτησης αεροπορικού εισιτηρίου με δωμάτιο ή να κάνετε κράτηση για ενοικίαση αυτοκινήτου σε προνομιακές τιμές.

Hipmunk

Πρόκειται ίσως για την πιο εύχρηστη, απλή και «φιλική» εφαρμογή, καθώς μέσα από διαγράμματα δεν θα δυσκολευτείτε διόλου να οργανώσετε το ταξίδι σας.

Η εφαρμογή διαθέτει εργαλείο παρακολούθησης πτήσεων, αποθηκεύει τις προτιμήσεις σας για συγκεκριμένους προορισμούς και σας στέλνει ειδοποιήσεις όταν υπάρχουν δελεαστικές προσφορές και καλές τιμές για τα αεροπορικά σας εισιτήρια.

Πριν προχωρήσετε στην αγορά, μέσα από τα εύχρηστα διαγράμματα θα έχετε μία πλήρη εικόνα για την ημέρα και την ώρα αναχώρησης της πτήσης σας, για την προτεινόμενη ώρα άφιξης στο αεροδρόμιο.

Επίσης, πληροφορίες για την αεροπορική εταιρεία και το αεροσκάφος που θα ταξιδέψετε, ενώ με τη λειτουργία discovery θα έχετε στην οθόνη σας προσφορές για μακρινούς και εξωτικούς προορισμούς.

Hooper

Εξαιρετικά ευέλικτη και ευχάριστη εφαρμογή, με δυνατότητα να «προβλέπει» τις τιμές των αεροπορικών κι ένα πλήθος εργαλείων για να κάνετε την αναζήτηση και κράτηση εισιτηρίων «παιχνιδάκι».

Η πλατφόρμα δίνει στον υποψήφιο ταξιδιώτη εκτίμηση για τα ναύλα του επιθυμητού προορισμού καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς, αναζητώντας ταυτόχρονα την καλύτερη τιμή.

Με άλλα λόγια, η εφαρμογή, με βάση την πόλη αναχώρησης και αυτήν που θέλετε να επισκεφτείτε, σας ενημερώσει αν οι τιμές ενδέχεται να πέσουν στο μέλλον ή αν πρέπει να προχωρήσετε άμεσα σε κράτηση γιατί βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα του έτους.

Επιπλέον, ακόμη κι αν δεν κάνετε κράτηση, σας ενημερώνει όποτε υποχωρήσουν τα ναύλα, ενώ πατώντας το «Watch the Trip», η εφαρμογή στέλνει ειδοποίηση αν υπάρχει οποιαδήποτε μεταβολη στις τιμές.

Kayak

Πολύ απλή και εύκολη πλατφόρμα, η οποία περιέχει βοηθητικά εργαλεία τα οποία θα λατρέψετε, ενώ λειτουργεί και στα ελληνικά.

Με την απλή αναζήτηση εμφανίζονται στην οθόνη σας πλήθος προορισμών για να επιλέξετε, ωστόσο πρέπει να προσέξετε τη διάρκεια των πτήσεων, επειδή στην προσπάθεια της μηχανής να εντοπίσει τα πιο φτηνά ναύλα, εμφανίζει συνδυασμούς με τεράστιες ανταποκρίσεις.

Ωστόσο διαθέτει υπηρεσία ειδοποίησης σε περίπτωση αυξομείωσης των τιμών στις πτήσεις που σας ενδιαφέρουν.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο είναι ότι η εφαρμογή μέσω συμβόλων, σας ενημερώνει για το επιτρεπόμενο όριο αποσκευών στην πτήση που σας ενδιαφέρει, πριν κάνετε την κράτησή σας.

Επιπλέον, μπαίνοντας στο «Δείτε πού μπορείτε να πάτε με τα χρήματά σας» (Kayak Explore), ορίζετε επιθυμητή ανώτατη διάρκεια πτήσης και χρηματικό όριο που διαθέτετε, και σας εμφανίζετε χάρτης με τους ιδανικούς προορισμούς βάσει των δικών σας κριτηρίων και δυνατοτήτων.

Kiwi

Άλλη μία ενδιαφέρουσα εφαρμογή, που επιπλέον διατίθεται και στα ελληνικά.

Στην ουσία πρόκειται για έναν διαδραστικό χάρτη, ο οποίος, αφού κάνετε «κλικ» πάνω στην πόλη που βρίσκεστε, σας δείχνει είτε τις πιο οικονομικούς είτε τις πιο κοντινούς προορισμούς.

Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο ότι σε περίπτωση που επιθυμείτε συνδυασμό πτήσεων, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε και άλλη πλατφόρμα, καθώς η συγκεκριμένη εγαρμογή λαμβάνει πληροφορίες απευθείας από τους αερομεταφορείς και δεν «προτείνει» συνδυασμένα ταξίδια.

Skyscanner

Μία από τις πιο δημοφιλείς μηχανές αναζήτησης αεροπορικών εισιτηρίων, η οποία επίσης διαθέτει σελίδα και στα ελληνικά.

Η εφαρμογή είναι εύχρηστη και φιλική προς το χρήστη, ενώ διαθέτει και αυτή εργαλείο παρακολούθησης πτήσεων και ειδοποίησης για οικονομικούς ναύλους, συλλέγοντας αποτελέσματα από περισσότερους από 20 ταξιδιωτικούς πράκτορες.

Μόλις καταχωρήσετε τον πιθανό προορισμό σας, η μηχανή εμφανίζει τρεις κατηγορίες αποτελεσμάτων: Τις πιο φτηνές πτήσεις, τις πιο γρήγορες πτήσεις και τις καλύτερες πτήσεις, δηλαδή ένα συνδυασμό τιμής και διάρκειας.

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα