back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Γαλλία: Συζητείται σήμερα η πρόταση μομφής της αντιπολίτευσης

Διαβάστε επίσης

Οι βουλευτές τριών κομμάτων της αντιπολίτευσης υπογράφουν την πρόταση μομφής που κατατέθηκε χθες στη γαλλική Εθνοσυνέλευση και αναμένεται να ξεκινήσει να συζητιέται σήμερα το απόγευμα. Ωστόσο οι 62 έδρες που κατέχουν οι αριστεροί βουλευτές δεν αρκούν για να απειληθεί η κυβέρνηση η οποία κατηγορείται για τους χειρισμούς της στην υπόθεση των “κίτρινων γιλέκων”.

Προπαραμονή της “πέμπτης πράξης” των “κίτρινων γιλέκων” το Σάββατο, ξεκινάει στις 5.30 το απόγευμα (ώρα Ελλάδος) η συζήτηση της πρότασης μομφής που κατέθεσε μέρος της αντιπολίτευσης εναντίον της κυβέρνησης του Εντουάρ Φιλίπ. Το κείμενο υπογράψουν οι βουλευτές του Σοσιαλιστικού Κόμματος, της Ανυπότακτης Γαλλίας και του Κομμουνιστικού Κόμματος, δεν αρκούν για να “περάσει” η πρόταση εναντίον της κυβέρνησης.

Οι ίδιοι 62 αυτοί βουλευτές αναμένεται και να στηρίξουν την πρόταση μομφής την ώρα της ψηφοφορίας, αριθμός που δεν συνιστά σε καμία περίπτωση την απαραίτητη πλειοψηφία που χρειάζεται για να “πέσει” η κυβέρνηση, αφού η Εθνοσυνέλευση διαθέτει συνολικά 577 έδρες.

Ο Εθνικός Συναγερμός της Μαρίν Λε Πεν θα καταψηφίσει την πρόταση μομφής, ενώ η κοινοβουλευτική ομάδα των Ρεπουμπλικάνων, σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής της Λοράν Βοκιέ, θα απέχει από την ψηφοφορία.

Μυρσίνη Λιοναράκη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα