back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πρόταση μομφής κατά της ηγεσίας της Μέι στο Συντηρητικό Κόμμα

Διαβάστε επίσης

Οι αναταράξεις στη Βρετανία συνεχίζονται.  Οι βουλευτές του Συντηρητικού κόμματος  θα κινήσουν τις διαδικασίες για την καθαίρεσή της από ηγεσία του κόμματος.

Η συγκέντρωση των 48 επιστολών επιβεβαιώθηκε και η μυστική ψηφοφορία για την πρόταση μομφής κατά της Μέι θα γίνει σήμερα.

Η Τερέζα Μέι σε μία σύντομη δήλωσή της από τον αριθμό 10 της  Ντάουνινγκ Στριτ είπε:  «Θα αντιμετωπίσω την πρόταση με ότι μέσο έχω. Μια αλλαγή στην ηγεσία των συντηρητικών μπορεί να βάλει σε κίνδυνο το μέλλον της χώρας και το μέλλον του Brexit».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της αποκαλούμενης επιτροπής 1922, Γκράχαμ Μπρέιντι, εξασφαλίστηκε ο απαιτούμενος αριθμός βουλευτών για να ενεργοποιηθεί η διαδικασία. Η ψηφοφορία θα γίνει σήμερα μεταξύ οκτώ και δέκα το βράδυ ώρα Ελλάδας στη Βουλή των Κοινοτήτων. “Η καταμέτρηση των ψήφων θα γίνει αμέσως μετά και θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις”, δήλωσε ο Μπρέιντι.  

H πρωθυπουργός θα χρειαστεί τώρα τη στήριξη τουλάχιστον 158 βουλευτών των Τόρις  για να αντιμετωπίσει την πρόκληση και η θέση της θα είναι τότε ασφαλής για 12 μήνες. Ωστόσο, η πρωθυπουργός θα μπορούσε να αποφασίσει να παραιτηθεί αν οι ψήφοι εναντίον της είναι ναι μεν κάτω από το όριο για την ανατροπή της αλλά αρκετοί σε αριθμό.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα