back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Καιρός: Χιόνια και τσουχτερό κρύο το επόμενο διήμερο

Διαβάστε επίσης

Χιονοπτώσεις ακόμη και σε πεδινά τμήματα της Βόρειας Ελλάδας αναμένονται την Πέμπτη 13 και την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου, καθώς ένα θερμό μέτωπο προερχόμενο από τα δυτικά, θα συνδυαστεί με ψυχρές επιφανειακές αέριες μάζες.

Πιο ασθενείς χιονοπτώσεις, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, αναμένονται και στη Νότια Ελλάδα.

Αρκετά εκτεταμένη χιονοκάλυψη αναμένεται γενικότερα στην Ευρώπη το επόμενο διάστημα, καθώς μια ψυχρή αέρια μάζα πολικής προέλευσης κατακλύζει την ήπειρο.

Η χώρα μας επηρεάζεται και αυτή από το ψύχος, κυρίως η Βόρεια Ελλάδα, όμως μέχρι στιγμής τα φαινόμενα είναι αρκετά πιο ασθενή από την Κεντρική Ευρώπη, όπου το χιόνι και οι χαμηλές θερμοκρασίες θα δημιουργήσουν προβλήματα μέχρι το Σάββατο.

Ο καιρός την Πέμπτη

Αναλυτικά αύριο Πέμπτη (13/12) αναμένεται επιδείνωση του καιρού από τα δυτικά με βροχές, σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια και χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, καθώς και πρόσκαιρα σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας χώρας.

Τα φαινόμενα που πιθανώς κατά τόπους θα είναι έντονα θα επηρεάσουν κυρίως τα δυτικά, τα νότια και την ανατολική νησιωτική χώρα, ενώ το βράδυ θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη 7 μποφόρ, που βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία σε άνοδο κυρίως στα νότια. Παγετός κατά τόπους τις πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά.

Αναλυτικότερα

Στην Αττική, προβλέπονται τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες, ενώ πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην Πάρνηθα, πάνω από τα 1.000μ. Το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ, ενώ το βράδυ θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, συννεφιά και από το μεσημέρι τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά, από τα χίλια μέτρα και πάνω. Σποραδικές καταιγίδες είναι πιθανόν να εκδηλωθούν το απόγευμα, κυρίως σε θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές.

Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία από 03 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη, αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα, συννεφιά με τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά, άνω των 500μ. Το βράδυ, στα θαλάσσια και παραθαλάσσια της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι ανατολικοί 3 με 4 και βαθμιαία στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Τη νύχτα στα δυτικά, θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 01 έως 11 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στη Δυτική Μακεδονία, κατά τόπους, θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται τοπικές βροχές και στα ορεινά χιονοπτώσεις, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές στα κεντρικά και τα βόρεια, σε υψόμετρο άνω των 600μ. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στα νότια και βαθμιαία και στα υπόλοιπα.

Τα φαινόμενα, που πιθανόν, κατά τόπους να είναι ισχυρά, στο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, το βράδυ θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι νότιοι-νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ, στο Ιόνιο βαθμιαία τοπικά 7, που το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς-νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία από 05 έως 15 βαθμούς Κελσίου και στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, συννεφιά με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές, κυρίως σε θαλάσσιες και παραθαλάσσιες.

Χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά, καθώς και στα ημιορεινά της Θεσσαλίας, με ενδεικτικό υψόμετρο τα 600μ. Τα φαινόμενα, που πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρά, στην ανατολική και νότια Πελοπόννησο, το βράδυ θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 6 μποφόρ. Από το βράδυ, στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 03 έως 13 βαθμούς Κελσίου, όμως στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα. Τα φαινόμενα, τα οποία πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρά, το βράδυ θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι νότιοι 4 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, από το μεσημέρι θα αυξηθούν οι νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες το απόγευμα πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρές.

Οι άνεμοι νότιοι 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Από το απόγευμα, στα βόρεια θα στραφούν σε ανατολικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου, όμως στα βόρεια θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Ζάκυνθο, τέλος, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Τα φαινόμενα το βράδυ θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι νότιοι-νοτιοανατολικοί 5 με 7 και βαθμιαία δυτικοί-νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 05 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός μέχρι το Σάββατο

Την Παρασκευή (14/12) αναμένονται  νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, οι οποίες το Σάββατο βαθμιαία από τα δυτικά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα.

Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο την Παρασκευή.

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα