back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Καμίνης:Στην υπηρεσία αστέγων και απόρων η Κινητή Μονάδα Φροντίδας του δήμου Αθηναίων, δωρεά ομογενούς από τη Γερμανία

Διαβάστε επίσης

Έτοιμη να βρεθεί δίπλα στους άστεγους και άπορους πολίτες της Αθήνας είναι η πρώτη Κινητή Μονάδα Φροντίδας του δήμου Αθηναίων, που αποτελεί δωρεά του ομογενούς από τη Γερμανία, κ. Αλέξη Βαΐου.

Λίγο πριν βγει στους δρόμους της Αθήνας, η κινητή μονάδα παρουσιάστηκε στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών του δήμου Αθηναίων, παρουσία του δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη και του δωρητή, από την πρόεδρο του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου, κυρία Ελένη Κατσούλη.

Το όχημα είναι πλέον έτοιμο να υποστηρίξει τις επιτόπιες παρεμβάσεις (streetwork) του ΚΥΑΔΑ, για τη διενέργεια εξετάσεων, τη διανομή υγειονομικού υλικού σε συνεργασία με συναρμόδιους φορείς.

«Οι δωρεές από μεγάλες εταιρίες και επιχειρήσεις αποτελούν για εμάς μεγάλη ευθύνη, οι δωρεές όμως από ανθρώπους του μόχθου που δούλεψαν σκληρά στη ζωή τους και τώρα ανταποδίδουν στην κοινωνία, αποτελούν τεράστια τιμή και για εμένα, ως δήμαρχο, προσωπικά» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, ευχαριστώντας θερμά τον κ. Βαΐου για τη βοήθειά του αλλά και για την υπομονή του ώστε να ξεπεραστούν νομικές και γραφειοκρατικές δυσκολίες.

Η πρόεδρος του ΚΥΑΔΑ και δημοτική σύμβουλος κυρία Ελένη Κατσούλη δήλωσε πολύ συγκινημένη διότι το όχημα δόθηκε πριν τρία χρόνια στο Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών ως ασθενοφόρο και χρειάστηκαν τριάμισι χρόνια προκειμένου να μετατραπεί και να αξιοποιηθεί καθώς δεν υπήρχε νομική πρόβλεψη για τη χρήση ασθενοφόρων από πρόσωπα των ΟΤΑ. «Είμαι στην ευχάριστη θέση να πω πως πετύχαμε νομοθετική ρύθμιση για την εξαίρεση και την απαλλαγή από τέλη ταξινόμησης, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για τους ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού και τα νομικά τους πρόσωπα, προκειμένου στο εξής να είναι σε θέση να αξιοποιούν αντίστοιχες δωρεές» τόνισε η κυρία Κατσούλη.

 

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα