back to top
21.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

21.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

M. Καλογήρου: ” Εκσυγχρονίζεται ο νόμος περί καταχραστών του δημοσίου”

Διαβάστε επίσης

Στον εξορθολογισμό του νόμου του 1950 περί καταχραστών του δημοσίου, ώστε να λαμβάνει υποψιν και τους ασθενέστερους θα προχωρήσει το υπουργείο Δικαιοσύνης, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Νίκου Φίλη, σχετικά με την πρόσφατη περίπτωση της καθαρίστριας που τιμωρήθηκε με ποινή φυλάκισης δέκα ετών για το πλαστό απολυτήριο.

Όπως είπε ο υπουργός, επισπεύδεται ο χρόνος ψήφισης του Ποινικού Κώδικα και έτσι σε ένα μήνα η Βουλή θα κληθεί να ψηφίσει έναν αναμορφωμένο νόμο περί καταχραστών του δημοσίου με αντικειμενική στοιχειοθέτηση αδικημάτων και εξορθολογισμό των ποινών επί το αναλογικότερο. Ένας τρίτος άξονας -σύμφωνα με τον κ Καλογήρου- θα δίνει τη δυνατότητα σε κατηγορημένους για οικονομικά αδικήματα να αποκαταστήσουν τη ζημιά με συγκεκριμένους δικονομικούς κανόνες.

Όπως τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, με τον ισχύοντα νόμο «προσβάλλεται βάναυσα το περί δικαίου αίσθημα των πολιτών και καταδιώκονται συμπολίτες μας που διέπραξαν επί της ουσίας αδικήματα επιβίωσης».

Στέλλα Παπαμιχαήλ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα