back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στην Ολομέλεια του ΣτΕ συζητήθηκε η επένδυση στο Ελληνικό

Διαβάστε επίσης

Μία ακόμα συζήτηση για την συνταγματικότητα και νομιμότητα της επένδυσης στο Ελληνικό Αττικής και ειδικότερα για τα έργα που πρόκειται να κατασκευαστούν, στο λεγόμενο μητροπολιτικό πάρκο Ελληνικού-Αγίου Κοσμά διεξήχθη σήμερα Παρασκευή ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Φεβρουάριο η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας άναψε «το πράσινο φως» για να προχωρήσει η επένδυση στο Ελληνικό.

Στη συνέχεια όμως 550 κάτοικοι της περιοχής του Ελληνικού (Κάτω και Άνω Ελληνικό, Άγιος Κοσμάς, Αργυρούπολης και όμοροι Δήμοι), όπως και νομικά πρόσωπα (Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων, Οικολογική Συνεργασία, Πανελλήνια Ένωση Δασολόγων Δημοσίων Υπαλλήλων, Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση WWF Ελλάς, Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης) κ.λπ. προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας και ζητούν να ακυρωθεί το επίμαχο Προεδρικό Διάταγμα.
Παρέμβαση υπέρ του επίμαχου Προεδρικού Διατάγματος έκαναν το ΤΑΙΠΕΔ, οι εταιρείες Ελληνικό Α.Ε., Helliniko global, κ.λπ.
Σήμερα, στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου (Πρόεδρος η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου και εισηγητής ο σύμβουλος Επικρατείας Χρήστος Ντουχάνης) συζητήθηκαν οι εν λόγω αιτήσεις ακύρωσης.
Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.

Μίνα Μουστάκα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα