back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μέρκελ: «Aισθάνομαι τεράστια ευγνωμοσύνη – Ήταν τιμή μου!»

Διαβάστε επίσης

Μήνυμα ενότητας απηύθυνε η Άνγκελα Μέρκελ κατά την τελευταία ομιλία της ως ηγέτιδα των Χριστιανοδημοκρατών στο πλαίσιο του 31ου συνεδρίου του κόμματος στο οποίο θα εκλεγεί η ή ο διάδοχός της, που διεξάγεται στο Αμβούργο, την πόλη στην οποία γεννήθηκε.

«Εμείς οι Χριστιανοδημοκράτες διαφωνούμε -και με το παραπάνω- αλλά ποτέ δεν μειώνουμε ο ένας τον άλλον»“, επεσήμανε η καγκελάριος, ενώ πίσω της διακρινόταν το μότο του συνεδρίου “Zusammenführen. Und zusammen führen”, δηλαδή “Ενωμένοι, μαζί προχωράμε”, και συμπλήρωσε:

“Έχουμε την δύναμη να αλλάζουμε τάσεις, να κερδίζουμε εκλογές, όταν είμαστε αποφασισμένοι να δίνουμε μάχες μαζί”, αναφερόμενη στις εκλογικές νίκες στα κρατίδια Ζάαρλαντ (όπου πρωθυπουργός είχε εκλεγεί η Άνεγκρετ Κραμπ-Κάρενμπαουερ με μεγάλη διαφορά), το Σλέσβιχ-Χόλσταϊν και τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία.

“Ενωμένοι καταφέραμε να αποτρέψουμε και στις ομοσπονδιακές εκλογές του 2017 ένα αποτέλεσμα που θα οδηγούσε σε μία κυβέρνηση Σοσιαλδημοκρατών, Αριστεράς και Πρασίνων”, επεσήμανε η καγκελάριος.

“Βρισκόμαστε σε μια εποχή που η χώρα μας, η Ευρώπη, οι μεγαλύτεροι, οι νεότεροι, η Ανατολή, η Δύση, οι ισχυρότεροι, οι πιο αδύναμοι, οι γηγενείς, η μετανάστες πρέπει να προχωρήσουμε μαζί”, υπογράμμισε η καγκελάριος.

“Ολοκληρώνοντας τη θητεία μου αισθάνομαι τεράστια ευγνωμοσύνη. Ήταν τιμή μου!”, είπε η Άνγκελα Μέρκελ κλείνοντας την ομιλία της, με τους συνέδρους σε εμφανώς φορτισμένη ατμόσφαιρα να την χειροκροτούν επί δέκα σχεδόν λεπτά, ενώ κρατούσαν πλακάτ που έγραφαν: “Σε ευχαριστούμε αργηγέ για τα 18 χρόνια ηγεσίας της CDU”.

Δομίνα Διαμαντοπούλου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα