back to top
18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Καιρός: Χαμηλές θερμοκρασίες με ισχυρές καταιγίδες και χιόνια

Διαβάστε επίσης

Χαμηλές θερμοκρασίες, χιόνια και ισχυρές βροχές συνθέτουν το σκηνικό του καιρού σε όλη τη χώρα. Από σήμερα Παρασκευή και τις επόμενες ημέρες έως την Κυριακή,  ισχυρές θα είναι οι χιονοπτώσεις κυρίως στις περιοχές της βόρειας Ελλάδας, με παγετό και πτώση της θερμοκρασίας.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ στην Αττική αναμένονται για σήμερα Παρασκευή αραιές νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι πυκνότερες, και μόνο τις πρώτες ώρες της ημέρας υπάρχει πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές, και χιονοπτώσεις στα ορεινά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ με εξασθένηση κατά 1 έως 2 μποφόρ από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 6 έως 9 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους από το μεσημέρι. Η ορατότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 2 και τοπικά έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 3 έως 7 μποφόρ.

Στην υπόλοιπη χώψρα αναμένονται  αραιές νεφώσεις κατά περιόδους που έως το μεσημέρι στις Σποράδες, την Ανατολική Θεσσαλία και Στερεά και την Εύβοια θα είναι πυκνότερες και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Παγετός θα σημειωθεί έως το πρωί αλλά και προς το βράδυ, τόσο στα ορεινά όσο και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της κεντρικής και βόρειας χώρας. Η ορατότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι τοπικά περιορισμένη στα ηπειρωτικά.
Η θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από -2 έως 7 βαθμούς, με εξαίρεση τη Δυτική Μακεδονία όπου θα κυμανθεί από -7 έως 2, στα κεντρικά από -1 έως 11, στα νότια από 4 έως 15, στα νησιά του Ιονίου από 4 έως 13, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 2 έως 8, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 5 έως 15, και στην Κρήτη από 10 έως 13.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση κατά 2 μποφόρ. Στο Κεντρικό και Νοτιοδυτικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση κατά 1 έως 2 μποφόρ. Στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 6 έως 8 και τοπικά 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση κατά 1 έως 2 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως θα γίνουν μεταβαλλόμενοι έως 3 και τοπικά έως 4 μποφόρ.

Για αύριο Σάββατο αναμένεται μικρή άνοδο της θερμοκρασίας και λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές, αρχικά στα δυτικά και σταδιακά στα υπόλοιπα ηπειρωτικά πλην ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Στα δυτικά οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 5, βαθμιαία 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά 4 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία σε νότιους νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.

Την Κυριακή αναμένονται νεφώσεις που παροδικά θα αυξηθούν με τοπικές βροχές, και καταιγίδες τις μεσημβρινές ώρες πιθανώς στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της βόρειας χώρας. Από τη νύχτα τα φαινόμενα αναμένεται να ενταθούν.
Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 με 7 και από το βράδυ δυτικοί νοτιοδυτικοί. Στα ανατολικά αρχικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόερ, στρεφόμενοι βαθμιαία σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα