back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Εικόνες καταστροφής μετά τα χθεσινά επεισόδια στην Αθήνα

Διαβάστε επίσης

Εικόνες καταστροφής έφερε στην επιφάνεια η επόμενη ημέρα από τα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν μετά τη λήξη της πορείας στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Η περιοχή γύρω από την πλατεία Εξαρχείων θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο.

Συνεργεία καθαριότητας του δήμου, με το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν να καθαρίζουν την περιοχή, απομακρύνοντας μπάζα, πέτρες, καμένες ηλεκτρικές συσκευές, κορμούς δέντρων και άλλα αντικείμενα που χρησιμοποίησαν οι ταραξίες στα οδοφράγματα που έστησαν.

Τουλάχιστον 30 τόνοι μπάζα θα απομακρυνθούν από την περιοχή

Μέχρι τις 10 το πρωί, είχαν απομακρυνθεί περισσότεροι από 25 τόνοι υλικών γύρω από την πλατεία.

Τέσσερα καμένα αυτοκίνητα και τρία καμένα δίκυκλα, σπασμένα πεζοδρόμια, δρόμοι γεμάτοι χώματα, σπασμένα γυαλιά και σκουπίδια από τους αναποδογυρισμένους καμένους κάδους, συνθέτουν το σκηνικό στους δρόμους των Εξαρχείων.

Μπουλντόζα του δήμου απομάκρυνε πεσμένους και καμένους κορμούς δέντρων, 5 φορτηγά πραγματοποιούν διαρκώς δρομολόγια μεταφέροντας μπάζα, πέτρες και καμένα αντικείμενα, ενώ οχήματα καθαριότητας πλένουν τους δρόμους.

Τα καμένα αυτοκίνητα και δίκυκλα θα απομακρυνθούν αργότερα, μετά τις απαραίτητες ασφαλιστικές διαδικασίες

Αρκετά είναι τα καταστήματα και τα κτήρια που επλήγησαν από τη μανία των καταστροφέων ενώ υπήρξαν καταγκελίες ακόμα και για παραβιάσεις διαμερισμάτων με τους κατοίκους της περιοχής, για ακόμα μια φορά, να εκφράζουν την αγανάκτησή τους για την κατάσταση.

Συνολικά για τον καθαρισμό της περιοχής εργάζονται τουλάχιστον 65 εργάτες με επτά επιστάτες και τέσσερις επόπτες και έχουν επιστρατευτεί μία μπουλντόζα, τρία φορτηγά 5 τόνων, τρία φορτηγά τριών τόνων.

Άλλα τέσσερα μικρότερα, 4 πλυστικά οχήματα τρεις υδροφόρες 2 σάρωθρα μικρά και ένα γίγας.

Καμίνης: Να επιστρέψουμε γρήγορα στους ρυθμούς μας

Την ανάγκη να επιτρέψει ο πόλη στους ρυθμούς της επισημαίονει ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης. Σε ανάρτησή του στο Twitter ευχαριστεί τους εργαζόμενους του Δήμου στην καθαριότητα που εργάστηκαν για την απομάκρυνση «πάνω από 30 τόνοι πέτρες, ξύλα και άλλα υλικά, τέσσερα αυτοκίνητα και τρεις μοτοσικλέτες καμένες».

Έγιναν απίστετα πράγματα – Δεν υπάρχει άλλοθι για κανέναν

«Δεν κοιμηθήκαμε στα Εξάρχεια και περιφερειακά των Εξαρχείων» δήλωσε στον Αθήνα 9.84 και τους Νεκτάριο Νότη και Τζίνα Μοσχολιού ο κ. Γιώργος Αποστολόπουλος Δημοτικός Σύμβουλος του δήμου Αθηναίων και κάτοικος Εξαρχείων, περιγράφοντας με γλαφυρό τρόπο τα γεγονότα τις χθεσινής ημέρας.

«Έγιναν απίστευτα πράγματα. Από πολύ νωρίς οι γνωστοί άγνωστοι μάζευαν σπασμένα πεζοδρόμια, πέτρες, ξύλα, είχαν τροχούς που έκοβαν τσίγγους σε διάφορα σημεία της περιοχής από νεοκλασσικά που ήταν περιφραγμένα. Τα πεζοδρόμια είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση. Ακολούθησε η επίθεση από την αστυνομία, έπεσαν ατελείωτα χημικά. Στη συνέχεια είχαμε την εισβολή μέσα σε πολυκατοικίες όπου οι κύριοι αυτοί ανενόχλητοι ανέβηκαν σε ταράτσες και έριχναν μολότοφ από εκεί. Είχαμε και περιπτώσεις παραβίασης διαμερισμάτων και μένει αυτό να επιβεβαιωθεί στη συνέχεια της ημέρας. Η κατάσταση σήμερα το πρωί δείχνει εμπόλεμη ζώνη. Τα συνεργεία του δήμου μαζεύουν στάχτες και αποκαΐδια» σημείωσε.

«Θα έπρεπε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασία του Πολίτη να σκεφθεί πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο της παραίτησης. Η εκάστοτε πολιτική ηγεσία έχει τις ευθύνες της. Κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει αυτό. Δεν υπάρχει άλλοθι για κανέναν» κατέληξε.

Δημήτρης Πέρρος

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα