back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στέγαση σε 2.518 ευάλωτους πρόσφυγες από τα νησιά του Αιγαίου

Διαβάστε επίσης

Προσωρινή στέγαση και υπηρεσίες σε 2.518 ευάλωτους μετανάστες και πρόσφυγες που έφτασαν στην ενδοχώρα από τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου από τις 29 Οκτωβρίου έως και τις 3 Δεκεμβρίου παρέχει ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης.

Πρόκειται για εξειδικευμένες υπηρεσίες σε προσφυγικό και μεταναστευτικό πληθυσμό που μεταφέρθηκε από τις αντίξοες συνθήκες διαβίωσης στα νησιά της Λέσβου, της Χίου, της Κω και της Λέρου σε ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις στην ενδοχώρα. Μεταξύ των επωφελούμενων είναι 1.086 γυναίκες και 818 παιδιά.

«Σήμερα στις δομές φιλοξενούνται 493 οικογένειες με ανήλικα παιδιά, γυναίκες σε κατάσταση εγκυμοσύνης, μονογονεϊκές οικογένειες και άτομα με ψυχικά και σωματικά τραύματα», σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης.

«Μέσω του προγράμματος FILOXENIA, o ΔΟΜ έχει στόχο να ανακουφίσει πρόσφυγες και μετανάστες που διαβιούν υπό αντίξοες συνθήκες σε κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης στα νησιά», ανέφερε ο επικεφαλής του ΔΟΜ Ελλάδας, Gianluca Rocco. «Υποστηρίζουμε την ελληνική κυβέρνηση στο σχέδιο αποσυμφόρησης των νησιών από το καλοκαίρι και με τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχουμε στόχο τη δημιουργία 6.000 προσωρινών θέσεων φιλοξενίας στην ελληνική ενδοχώρα», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του οργανισμού: «Η πλειονότητα των επωφελούμενων, φιλοξενούνται σε προσωρινή δομή στο Πόρτο Χέλι –520 άτομα –ενώ 417 και 386 άτομα διαμένουν σε δομές στην Κόρινθο και τον Μαραθώνα αντίστοιχα.
Οι περισσότεροι είναι από τη Συρία (711), το Ιράκ (684), το Αφγανιστάν (380), τη Σομαλία (97) και την Παλαιστίνη (79).
Ο ΔΟΜ λειτουργεί 11 ξενοδοχεία σε όλη την Ελλάδα με εξειδικευμένο προσωπικό όπως υπεύθυνους δομής, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, νομικούς συμβούλους και διερμηνείς».

Σημειώνεται ότι, το πρόγραμμα «FILOXENIA -Temporary Shelter and Protection for the Most Vulnerable Migrants in Greece», χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με απευθείας διαχείριση από τη Γενική Διεύθυνση Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα