back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Σεμπάστιαν Κόου στον ΠτΔ: “Ελπίζω στη διοργάνωση ενός πρωταθλήματός μας σύντομα στην Αθήνα”

Διαβάστε επίσης

Ο ισχυρός άνδρας της Παγκόσμιας ομοσπονδίας στίβου, Σεμπάστιαν Κόου, ο οποίος βρίσκεται από το βράδυ της Τετάρτης στην Αθήνα, επισκέφθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, ενώ νωρίς το πρωί είχε ξεναγηθεί στο Παναθηναϊκό Στάδιο.  

“Ελπίζω σε μια διοργάνωση στην Αθήνα σύντομα”

“Η σταδιοδρομία μου ξεκίνησε στην πόλη σας στο Καραϊσκάκη, το 1975”, ήταν το πρώτο σχόλιο του Κόου στη συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και συμπλήρωσε: “Πριν επτά χρόνια ήρθα πάλι στην Αθήνα, για την ολυμπιακή φλόγα ενόψει των αγώνων του Λονδίνου και τώρα είμαι χαρούμενος, που είμαι πάλι εδώ.  Προσπαθούμε να προάγουμε τον αθλητισμό, προς όφελος των νέων, της κοινωνίας, της ευγένειας”, είπε.

Ο πρόεδρος της IAAF εξέφρασε την επιθυμία του, για τη διεξαγωγή μιας μεγάλης διοργάνωσης στη χώρα μας:  “Ελπίζω σύντομα να φιλοξενήσουμε εδώ, στην Αθήνα,  στη πόλη σας ένα πρωτάθλημα μας, προκειμένου να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για τους νέους”.

Τον Σεμπάστιαν Κόου, στο Προεδρικό Μέγαρο, συνόδευε ο Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλος.

Η ξενάγηση στο Παναθηναϊκό Στάδιο

Η μέρα του Σεμπάστιαν Κόου στην Αθήνα ξεκίνησε με ξενάγηση στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Μαζί  με τον πρόεδρο της ΕΑΑ Αρνε Χάνσεν,  τον πρόεδρο της Βαλκανικής Ένωσης Ντόμπριν Καραμαρίνοφ, καθώς και τα υπόλοιπα μέλη της βαλκανικής ένωσης ξεναγήθηκαν στο επιβλητικό Καλλιμάρμαρο και έμαθαν πολλά για τη μοναδική του ιστορία.

Τους ξένους παράγοντες υποδέχθηκαν ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος, ο γενικός γραμματέας Βασίλης Σεβαστής, καθώς και οι αντιπρόεδροι του συμβουλίου Παναγιώτης Δημάκος και Ξένια Αργειτάκη, ενώ την ΕΟΕ εκπροσώπησε ο Μανώλης Κολυμπάδης.

“Είμαι χαρούμενους που ήρθα στην Ελλάδα. Η διεθνής μου καριέρα ξεκίνησε στην Αθήνα ως αθλητής το 1975, στο στάδιο Καραϊσκάκης, σε μια διαφορετική εποχή, όταν κατέκτησα το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων στα 1.500 μέτρα. Για εμένα εκείνη η εμφάνιση ήταν η αρχή της πορείας μου.  Στο μοναδικό αυτό στάδιο ήρθα και το 2012 για την τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου”, είπε αρχικά ο Σεμπάστιαν Κόου και συμπλήρωσε: “Είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ με ανθρώπους της οικογένειας του στίβου. Για κάποιον που ξέρει την ιστορία του χώρου μας, ξέρει πως όλα γεννήθηκαν εδώ, στην Ελλάδα. Δεν πρέπει να παραβλέψουμε πως η Ελλάδα έχει σπουδαίους αθλητές όπως η Στεφανίδη, ο Φιλιππίδης, αλλά και τον παγκόσμιο πρωταθλητή Κ20 στο ύψος, Αντώνη Μέρλο”. 

Ο Σεμπάστιαν Κόου, μαζί με τον πρόεδρο της ΕΑΑ, αλλά και τα υπόλοιπα μέλη της Βαλκανικής Ένωσης επισκέφθηκαν το Βαλκανικό Μουσείο, στον Φωκιανό. Το πρόγραμμα της ημέρας θα κλείσει με το Γκαλά της Βαλκανικής Ένωσης ,στο οποίο θα αναδειχθούν οι κορυφαίοι και οι κορυφαίες των Βαλκανίων.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα