back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

«Κληρώνει» για τις μεταφορές μεταναστών

Διαβάστε επίσης

Η μεταφορά μεταναστών και προσφύγων, που φτάνουν από τα νησιά του Αιγαίου στα λιμάνια του Πειραιά και της Καβάλας και στη συνέχεια προς τις δομές φιλοξενίας κρίνεται σήμερα Πέμπτη σε συνοπτικό διαγωνισμό για τις χερσαίες μετακινήσεις από Πειραιά, Καβάλα και το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στον Έβρο, τον οποίο προκηρύσσει το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Ο προϋπολογισμός του διαγωνισμού είναι μέχρι το ποσό των 74.400 ευρώ με ΦΠΑ και κρατήσεις, με κριτήριο την πλέον συμφέρουσα βάσει τιμής προσφορά.

Το ποσό συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από εθνικούς πόρους μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων από το Εθνικό Πρόγραμμα Ταμείου Ασύλου Μετανάστευσης.

Οι μετανάστες θα μεταφέρονται σε κάποια από 31 δομές φιλοξενίας ως εξής:

Από Πειραιά προς: Ανδραβίδα, Ανδραβίδα, Βόλος (στο κτίριο Μόζα), Γρεβενά, Δολιανά, Ελαιώνας, Ελευσίνα, Θερμοπύλες, Θήβα, Λαύριο, Μαλακάσα, Οινόφυτα, Ριτσώνα, Σκαραμαγκάς, Σχιστό, Φιλιππιάδα.

Από Καβάλα προς: Αλεξάνδδρεια, Βαγιοχώρι, Βέροια, Γρεβενά, Διαβατά, Δράμα, Καβάλα, Κατσικά, Κόνιτσα, Κουτσόχερο, Κάτω Μηλιά (στο κτήμα Ηρακλή), Λαγκαδίκια, Λίμνη Βόλβη, Νέα Καβάλα στο Πολύκαστρο, Πεντάλοφος, Σέρρες.

Ιάντ Λάντ: «Έχουμε ανθρώπους που  ξαναβρήκαν τη ζωή τους»

«Έχουμε ανθρώπους που κατάφεραν να ενταχθούν στην κοινωνία, να βρουν δουλειές, να μάθουν την ελληνική γλώσσα. Ξαναβρήκαν τη ζωή τους, βρήκαν μία κανονικότητα με μία δουλειά, ένα εισόδημα», τόνισε ο συντονιστής του κέντρου υποστήριξης προσφύγων Solidarity Now Θεσσαλονίκης, Ιάντ Λάντ.

Μιλώντας στην εκπομπή «Ντάμες Σπαθί» και στην Ελευθερία Κουμάντου ο κ. Λάντ συμπλήρωσε: « Να μπορέσουν να ζήσουν κανονικά, μακριά από πόλεμο και δυσκολίες. Τα παιδιά χρειάζονται περισσότερο τα εκπαιδευτικά προγράμματα όπου εκεί υπάρχει και βοήθεια για τα μαθήματα που κάνουν στο σχολείο. Υπάρχει επίσης και ο χώρος του παιδιού με δραστηριότητες».

«Έρχονται ξανά γιατί τους αρέσουν οι υπηρεσίες που παρέχουμε»

Το κέντρο υποστήριξης προσφύγων Blue Refugee Center – Solidarity Now, στη Θεσσαλονίκη προσφέρει ψυχολογική βοήθεια και κοινωνική στήριξη, εκπαιδευτικά προγράμματα καθώς και συμβουλές εργασίας ώστε οι άνθρωποι να γίνονται κομμάτι της κοινωνίας», τόνισε ο συντονιστής του κέντρου. «Λειτουργεί εδώ και 2 χρόνια, έχουν γραφτεί σ αυτό 7000 άτομα στο κέντρο, ενώ οι επιστάτες είναι πάνω από 30000 το χρόνο. Έρχονται ξανά και ξανά γιατί τους αρέσουν οι υπηρεσίες που παρέχουμε», σημείωσε ο Ιάντ Λάντ.

Νεκτάριος Ανδριόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα