back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, συζητείται η διάταξη για την μη περικοπή της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις. 

Με τη διαδικασία του επείγοντος θα εισαχθεί στη συνέχεια στην Ολομέλεια, προκειμένου να ψηφιστεί έως τις 11 του μήνα. 

Από 200 έως 1.200 ευρώ, το ύψος του κοινωνικού μερίσματος που θα λάβουν εντός του μήνα 1,4 εκατομμύριο νοικοκυριά. Αύριο, αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική εφαρμογή για την υποβολή αιτήσεων. Προϋποθέσεις, σύμφωνα με την Εφημερίδα της Κυβέρνησης – μεταξύ των άλλων – το εισοδηματικό όριο, που φτάνει ανάλογα με τον αριθμό των τέκνων, έως και τις 27.000 ευρώ. 

Ένας στους δύο καταναλωτές αδυνατεί να είναι συνεπής στην έγκαιρη αποπληρωμή των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος ενώ σε ποσοστό 5,79% διακόπηκε το ρεύμα, σύμφωνα με έρευνα της ΕΚΠΟΙΖΩ.

Πάνω από 5.000 αστυνομικοί βρίσκονται σε επιφυλακή λόγω των προγραμματισμένων εκδηλώσεων μνήμης 10 χρόνια μετά τη δολοφονία  του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.  

Κλειστή για προληπτικούς λόγους σήμερα, η Νομική Αθηνών.  

Σε λίγη ώρα  στα Προπύλαια, συγκέντρωση μαθητών και φοιτητών, ενώ στο ίδιο σημείο, έχει προγραμματιστεί και η απογευματινή πορεία, που αναμένεται να ξεκινήσει στις 6. Το βράδυ στις 9, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου, στο σημείο που δολοφονήθηκε ο 16χρονος. Αντίστοιχες συγκεντρώσεις και σε άλλες πόλεις της χώρας. 

Κλειστοί από αυτή την ώρα ο σταθμοί του μετρό στο Σύνταγμα και στο Πανεπιστήμιο. Οι συρμοί θα διέρχονται χωρίς στάση.  

Στη Μόσχα μεταβαίνει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας. Αύριο η συνάντησή του με τον Βλαντίμιρ Πούτιν. Για νέο κεφάλαιο στις σχέσεις των δύο χωρών κάνει λόγο το Κρεμλίνο.  

Στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση παραδίδει το πόρισμά της η Εξεταστική Επιτροπή για τα σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας το οποίο ενεκρίθη κατά πλειοψηφία, ενώ επισυνάπτονται και οι πορισματικές εκθέσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Αντίστροφη μέτρηση για το 12ο Τακτικό Συνέδριο της ΝΔ, που θα διεξαχθεί από 14 έως 16 Δεκεμβρίου. Σε λίγη ώρα θα συνεδριάσει η Οργανωτική Επιτροπή υπό τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, πρόεδρο του 12ου Συνεδρίου. Στο μεταξύ ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει τις περιοδείες τόσο σε δήμους του Λεκανοπεδίου όσο και στην περιφέρεια.  

Παρέμβαση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος για την υπόθεση λαθρεμπορίας χρυσού και τις επιθέσεις σε εισαγγελικούς λειτουργούς.

«Η εκτόξευση απειλών  κατά εισαγγελικών λειτουργών με το πρόσχημα της έκφρασης γνώμης ή διατύπωσης κριτικής είναι αντίθετη στο νομικό μας πολιτισμό, καθόσον με αυτό τον τρόπο επιχειρείται η χειραγώγηση του χειρισμού της υπόθεσης», αναφέρει σε ανακοίνωσή της.  

Τον ισχυρισμό, ότι μπορεί να έγινε παρέμβαση και δεν αποφυλακίστηκαν όλοι οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση λαθρεμπορίας χρυσού, διατύπωσε στον Αθήνα 9,84 ο εκ των συνηγόρων, Μιχάλης Δημητρακόπουλος. «Σκέψεις κάνω, δεν έχω στοιχεία», είπε. Αναφερόμενος στην τοποθέτηση του πρωθυπουργού στη Βουλή, υποστήριξε ότι «έκανε το θεσμικό ατόπημα ουσιαστικά να πει ότι είναι ένοχοι». 

Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για τις στρατηγικές επενδύσεις, με αδειοδοτήσεις εξπρές, σταθερή φορολογία για 12 χρόνια και φοροαπαλλαγές. Με το νομοσχέδιο διευρύνονται οι κατηγορίες επενδύσεων ανάλογα με το ύψος της επένδυσης, τις θέσεις εργασίας που δημιουργεί αλλά και το είδος.   

Στο Μονομελές Πρωτοδικείο, εκδικάζεται η πρώτη υπόθεση για την Airbnb. Συγκέντρωση στα δικαστήρια της ‘Πρωτοβουλίας κατοίκων για τη διατήρηση του κοινωνικού ιστού της πόλης’. 

Διεθνές  

Το αυθεντικό φωτόσπαθο του Λιουκ Σκαϊγουόκερ στην ταινία «A New Hope» δημοπρατείται στο Λος Αντζελες. Ο οίκος δημοπρασιών Profiles in History εκτιμά ότι το εμβληματικό όπλο θα πιάσει έως και 200.000 δολάρια. 

ΤΖΙΓΚΛ Πολιτισμός 

Ο Δημήτρης Κομνηνός και η ομάδα 90 βαθμοί Κελσίου παρουσιάζουν την παράσταση με τίτλο «Τω Μάθειμα» το βράδι στις 9 στο Μπάιος.

Καιρός  

Ελαφρά χιονόπτωση στην Πάρνηθα και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας στην Αττική με νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές. Άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί έως 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από αργά το απόγευμα. Έως 12 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία. 10 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα