back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΥΠΕΞ: Απαράδεκτες οι γενικεύσεις της Αλβανίας

Διαβάστε επίσης

Διπλωματική αντιπαράθεση προκαλεί ανακοίνωση του υπουργείoυ Εξωτερικών της Αλβανίας στην οποία γίνεται λόγος για “σειρά δολοφονιών Αλβανών” τις τελευταίες δυο εβδομάδες στην Ελλάδα, οι οποίες προκαλούν “αγανάκτηση”  και μένουν ανεξιχνίαστες.

Αφορμή της ανακοίνωσης αποτελεί η πρόσφατη δολοφονία 63χρονου Αλβανού από ακροδεξιό στην Κέρκυρα, αλλά και ο θανάσιμος πυροβολισμός τα ξημερώματα 18χρονου Αλβανού στην Καβάλα. Για την τελευταία αυτή υπόθεση έχει ήδη συλληφθεί ως ύποπτος 17χρονος ομοεθνής του θύματος.

“Οι γενικεύσεις που επιχειρεί το αλβανικό Υπουργείο Εξωτερικών συνδέοντας διαφορετικές ποινικές υποθέσεις και αποδίδοντάς αυτές σε «ακήρυκτη εκστρατεία μίσους και βίας», δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και είναι απαράδεκτες” απάντησε ο εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών Αλέξανδρος Γεννηματάς. Προσθέτει πως οι αρμόδιες Αρχές επιλήφθηκαν άμεσα των υποθέσεων οι οποίες και εξιχνιάστηκαν, όπως αναφέρεται και σε σχετική ανακοίνωση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας
Σε σχέση με τις πρόσφατες υποθέσεις ανθρωποκτονιών Αλβανών υπηκόων στην Ελληνική Επικράτεια, ανακοινώνεται ότι:

Σε όλες τις συναφείς περιπτώσεις, η Ελληνική Αστυνομία έχει επιληφθεί άμεσα προανάκρισης και έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες δικονομικές και προανακριτικές ενέργειες –σε συνεργασία με τις εισαγγελικές αρχές– με σκοπό τη διαλεύκανση των υποθέσεων, τη θεμελίωση των κατηγοριών, καθώς και τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Σημειώνεται δε, ότι όλες οι σχετικές περιπτώσεις έχουν εξιχνιασθεί.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα