back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δέκα βραβεία για τον Λάνθιμο στα British Independent Film Awards

Διαβάστε επίσης

Με δέκα βραβεία έφυγε το «The Favourite» του Γιώργου Λάνθιμου από την τελετή απονομής των British Independent Film Awards που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου. Μεταξύ άλλων, η ταινία απέσπασε τα Βραβεία Καλύτερης Ταινίας, Καλύτερης Σκηνοθεσίας, Καλύτερου Σεναρίου για το δίδυμο των Ντέμπορα Ντέιβις και Τόνι ΜακΝαμάρα,  Α’ Γυναικείου Ρόλου για την Ολίβια Κόλμαν και Β’ Γυναικείου Ρόλου για τη Ρέιτσελ Βάις. 

Υποψήφια για 13 βραβεία

Η ταινία του Γιώργου Λάνθιμου ήταν υποψήφια για 13 βραβεία. Στις κατηγορίες των τεχνικών βραβείων, το «The Favourite» κέρδισε τα βραβεία Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης, Κομμώσεων και Μακιγιάζ, Κάστινγκ, Κοστουμιών και Φωτογραφίας. 

Το βραβείο Α’ Ανδρικού ρόλου κέρδισε ο Τζο Κόουλ για την ερμηνεία του στο «Προσευχήσου Πριν Πεθάνεις» του Ζαν-Στεφάν Σοβέρ, ενώ του βραβείο του Β’ Ανδρικού ρόλου δόθηκε στον Αλεσάντρο Νιβόλα για την «Ανυπακοή» του Σεμπαστιάν Λέλιο. Ο Τζόνι Γκρίνγουντ απέσπασε τα Βραβεία Ήχου και Μουσικής για το «Δεν Ήσουν Ποτέ Εδώ» της Λιν Ράμσεϊ. 

Το «Roma» του Αλφόνσο Κουαρόν βραβεύτηκε στην κατηγορία Καλύτερης Διεθνούς Ανεξάρτητης Παραγωγής, ενώ η Βρετανίδα ηθοποιός Τζούντι Ντεντς τιμήθηκε με Βραβείο Συνολικής Προσφοράς. 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα