back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Προωθώντας την αποδοχή της διαφορετικότητας στα σχολεία

Διαβάστε επίσης

«Η κοινωνία μας μπορεί να βγει μετά την οικονομική κρίση πλουσιότερη σε ηθικές αξίες, λόγω της δραστηριοποίησης όλων μας για την αντιμετώπιση κοινωνικών προβλημάτων».

Αυτό τόνισε η σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας Σίσσυ Παυλοπούλου κατά τη διάρκεια της έναρξης εργασιών του 1ου Διαδραστικού Συνεδρίου με θέμα «Προωθώντας την αποδοχή της διαφορετικότητας στα Σχολεία» στο Ζάππειο Μέγαρο. Το συνέδριο οργανώνεται από το Ίδρυμα Μαριάννα Βαρδινογιάννη και τον Σύνδεσμο Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους.

Η κα. Μαριάννα Βαρδινογιάννη στην ομιλία της τόνισε ότι το συνέδριο στηρίζεται στη σημασία και στον ρόλο του σχολείου ως δυναμικού μοχλού δημοκρατικής συνείδησης και απαραίτητου θεσμού κοινωνικοποίησης των νέων.

Από την πλευρά της η πρόεδρος του Συνδέσμου Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους Αθήνα Κρητικού σημείωσε ότι, απώτερος σκοπός του κύκλου εργασιών που αναλαμβάνουν οι δύο φορείς, είναι η θέσπιση πιλοτικού προγράμματος στο σχολικό πλαίσιο της ευρύτερης περιφέρειας της Αττικής, προκειμένου να ενταχθούν μαθητές με σωματική αναπηρία σε σχολεία, ακόμα και από την προσχολική ηλικία.

Το πιλοτικό αυτό προγράμματος θα αποτελέσει το έναυσμα για τη δημιουργία ενός σχολείου που θα παρέχει ισότητα ευκαιριών κι ένταξης σε ένα κοινωνικό σύνολο. Ένα σχολείο που θα προωθεί την ενσυναίσθηση, τον διάλογο, την συνύπαρξη, την αποδοχή, την αλληλεγγύη και τον σεβασμό στην μοναδικότητα του καθενός.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχαν οι δημοσιογράφοι Πηνελόπη Γαβρά και Γιάννης Πολίτης.

Νίνα Κομνηνού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα