back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

G20: Οι ηγέτες ισχυρότερων χωρών στο Μπουένος Άιρες

Διαβάστε επίσης

Από εχθές το βράδυ, ξεκίνησαν να καταφθάνουν οι ξένοι ηγέτες στην Αργεντινή προκειμένου να συμμετάσχουν στην Σύνοδο των G20.

Μέλη του Διεθνούς αυτού φόρουμ είναι οι 19 ακόλουθες ισχυρές χώρες: Αργεντινή, Αυστραλία, Βραζιλία, Γαλλία, Γερμανία, ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιαπωνία, Ιταλία, Ινδία, Ινδονησία, Καναδάς, Κίνα, Μεξικό, Νότια Αφρική, Νότια Κορέα, Ρωσία, Σαουδική Αραβία και Τουρκία. Η 20η θέση είναι αυτή της Ευρωπαϊκής Ένωσης η οποία εκπροσωπείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αλλά και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Ο Ντόλαντ Τραμπ έφτασε με το προεδρικό αεροσκάφος Air Force One συνοδευόμενος από την σύζυγό του Μελάνια. Στη διάρκεια της πτήσης του από της ΗΠΑ, ο Τραμπ μέσω twitter ανακοίνωσε ότι ακυρώνει την προγραμματισμένη για σήμερα συνάντησή του με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν. «Με βάση το γεγονός ότι τα πλοία και οι ναυτικοί δεν έχουν επιστραφεί στην Ουκρανία από τη Ρωσία, αποφάσισα ότι θα ήταν καλύτερο για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη να ακυρώσω την προγραμματισμένη συνάντησή μου στην Αργεντινή με τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. Προσμένω σε μια ουσιώδη Σύνοδο Κορυφής μόλις επιλυθεί αυτή η κατάσταση» έγραψε o Αμερικανός πρόεδρος.

 

Το παγκόσμιο ενδιαφέρον μονοπωλεί η επικείμενη συνάντηση ανάμεσα στους δύο προέδρους των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου. Δεν είναι λίγοι όσοι θεωρούν ότι η συνάντηση αυτή θα φέρει μία συμφωνία ανάμεσα στον Ντόναλντ Τραμπ και τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ, που θα δώσει τέλος στον σινοαμερικανικό εμπορικό πόλεμο. Μιλώντας στο Reuters, ο Λάρι Κάντλοου, οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, τόνισε πως ο Ντόναλντ Τραμπ είναι «ανοικτός στην προοπτική συμφωνίας αλλά πρέπει να πληρούνται ορισμένες συνθήκες».

https://twitter.com/RAW_RESEARCH/status/1068180863408435200

Ο Εμανουέλ Μακρόν έφτασε χθες με την σύζυγό του Μπριζίτ. Τον υποδέχτηκε ο πρόεδρος της Αργεντινής Μαουρίτσιο Μάκρι. Ακολούθησε μία σύντομη συνέντευξη τύπου των δύο ηγετών. Στη συνέχεια ο Μακρόν είχε συνάντηση με μέλη της γαλλικής κοινότητας της χώρας.

https://twitter.com/g20org/status/1068159550061273088

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, λίγο πριν αποχωρήσει για το Μπουένος Άιρες. «Στον βασικό άξονα της σημερινής μας συνομιλίας με τον κύριο Πούτιν ήταν βέβαια η διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη μεταξύ τους με την Ουκρανία και συζητήσαμε και με τις δύο πλευρές το τι μπορεί να γίνει σε αυτό το θέμα και αν θα μπορούσαμε να αναλάβουμε διαμεσολαβητικό ρόλο. Τόσο στη συνομιλία με τον κύριο Πούτιν, όσο και με τον κύριο Ποροσένκο, και οι δύο μας διατύπωσαν κάποια αιτήματα και εμείς θα διαβιβάσουμε αυτά τα αιτήματα στον κύριο Πούτιν στην συνάντηση που θα έχουμε στην Αργεντινή», δήλωσε αμέσως μετά ο Ερντογάν σε δημοσιογράφους.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα