back to top
18.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

18.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Επίθεση χάκερ στην Marriott: Υπεκλάπησαν στοιχεία 500 εκατ. πελατών

Διαβάστε επίσης

Επίθεση από χάκερς στο σύστημα κρατήσεών της δέχτηκε η Marriott, που ενδέχεται να εκθέτει προσωπικές πληροφορίες περίπου 500 εκατ. επισκεπτών.

Η αλυσίδα ξενοδοχείων ανακοίνωσε πως η επίθεση επηρέασε τη βάση δεδομένων την Starwood, μια ομάδα ξενοδοχείων που εξαγόρασε το 2016 και περιλαμβάνουν τα St. Regis, Westin, Sheraton και W Hotels.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι για περίπου 327 εκατ. από αυτούς τους πελάτες, οι πληροφορίες που υπεκλάπησαν από το 2014 θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν δεδομένα όπως τα στοιχεία διαβατηρίου τους, τον αριθμό τηλεφώνου τους και το ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο. Για κάποιους άλλους ωστόσο, οι πληροφορίες θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν και δεδομένα της πιστωτικής τους κάρτας.

Η εταιρία ανακοίνωσε ότι ανακάλυψε την παραβίαση ύστερα από τον συναγερμό που σήμανε ένα σύστημα εσωτερικής ασφάλειας στις 8 Σεπτεμβρίου. Ύστερα από περαιτέρω έρευνα, η αλυσίδα ξενοδοχείων ανακάλυψε ότι τα στοιχεία είχαν υποκλαπεί καιρό πριν.

Η εταιρεία, η οποία εξαγόρασε τη Starwood το 2016, ανακοίνωσε ότι ανέφερε το περιστατικό στις αστυνομικές αρχές και συνεχίζει να στηρίζει τις έρευνές τους, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει να ενημερώσει τους αρμόδιους ρυθμιστικούς φορείς. Η Marriott ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει την Παρασκευή να αποστέλλει emails στους πελάτες που επηρεάστηκαν από το συμβάν. Σύμφωνα με την εταιρεία, είναι πολύ νωρίς να εκτιμηθεί ο οικονομικός αντίκτυπος της υποκλοπής αλλά αυτό δεν πρόκειται να επηρεάζει την μακροπρόθεσμη οικονομική της κατάσταση.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα