back to top
20.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

«Rapid HIV test» για καλό σκοπό στο Δημαρχείο της Αθήνας- Δωρεάν το τεστ σε Δημοτικά Ιατρεία

Διαβάστε επίσης

Σε δημόσια εξέταση, με χρήση του γρήγορου τεστ για HIV (Rapid HIV test ), υποβλήθηκαν ο παρολυμπιονίκης της κολύμβησης Αντώνης Τσαπατάκης και οι ηθοποιοί Πυγμαλίων Δαδακαρίδης και Αλέξανδρος Μπουρδούμης, στο Δημαρχιακό μέγαρο Αθηνών στοχεύοντας στην  ευαισθητοποίηση του κοινού γύρω από ζητήματα εξέτασης και πρόληψης του ιού.

Η συμβολική αυτή κίνηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της εκδήλωσης που διοργάνωσαν ο Δήμος Αθηναίων, μαζί με το AIDS Healthcare Foundation (AHF) Europe και τον Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδας «Θετική Φωνή» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα AIDS (1η Δεκεμβρίου).

Υπενθυμίζεται ότι εδώ και ένα χρόνο, η γρήγορη εξέταση και διάγνωση για τον HIV του AIDS Healthcare Foundation παρέχεται δωρεάν στο αναβαθμισμένο Δημοτικό Ιατρείο Κυψέλης.

Η εξέταση είναι υψηλής ακρίβειας (99%) και δεν απαιτεί κανονική αιμοληψία αλλά μόνο μία σταγόνα αίμα από το δάχτυλο και δίνει αποτέλεσμα σε μόλις 1 λεπτό.

Τη σημασία της πρόληψης επεσήμανε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης o οποίος ανέφερε ότι, το πρόγραμμα για δωρεάν παροχή του rapid test HIV θα επεκταθεί και στα άλλα δημοτικά ιατρεία.

 

 

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα