back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Αδιαφορία για την ανάπτυξη» καταλογίζει στην κυβέρνηση η ΝΔ

Διαβάστε επίσης

Αδιαφορία για την ανάπτυξη καταλογίζει στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα η ΝΔ η οποία κατήγγειλε, με αφορμή την επένδυση στο Ελληνικό, «ιδεοληψία και την ανικανότητα της κυβέρνησης». Πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξαν την Τρίτη ότι «με την κατάρρευση της θεατρικής παράστασης «μπουλντόζες στο Ελληνικό έσβησε άλλο ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα για τη χώρα και την οικονομία»

Σύμφωνα με την Πειραιώς «η ίδια η ανάδοχος του έργου εξέθεσε με ανακοίνωσή της την ιδεοληψία και την ανικανότητα της κυβέρνησης» και «οι δηλώσεις των κυβερνητικών στελεχών ότι είναι θέμα ημερών τα έργα να αρχίσουν και οι μπουλντόζες να μπουν στα παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού, αποδείχτηκαν άλλη μια απάτη των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» .

Οι ίδιες πηγές επεσήμαναν ότι «παραμένει σε εκκρεμότητα πλήθος γραφειοκρατικών και άλλων εμποδίων για να αρχίσει επιτέλους η εμβληματική επένδυση την οποία η κυβέρνηση καθυστερεί εδώ και τέσσερα χρόνια» και υποστήριξαν ότι «η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται να δημιουργηθούν νέες, καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα».
Η Πειραιώς κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «αδιαφορεί για την ανάπτυξη και γι’ αυτό χρησιμοποιεί τα χρήματα που πήρε από τη φορολογική εξάντληση της μεσαίας τάξης για να εξαπατά τους πολίτες με προεκλογικά επιδόματα και υποσχέσεις διορισμών στο Δημόσιο».

Η ΝΔ υποστήριξε εκ νέου ότι «μόνο η προκήρυξη των επόμενων εθνικών εκλογών θα σφραγίσει τη μετάβαση από την εποχή της μιζέριας στην εποχή των προσδοκιών», εκτιμώντας ότι «είναι πια θέμα χρόνου».

Στο μεταξύ ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας την Τρίτη στην παρουσίαση του Προγράμματος της ΝΔ για την Ηλεκτροκίνηση αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα αντιμετώπισης της πρόκλησης της κλιματικής αλλαγής.
Όπως είπε «το θέμα των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα συνδέεται με την ηλεκτροκίνηση και γι’ αυτό αποκτά η ίδια τόσο μεγάλη σημασία για την αντιμετώπιση του προβλήματος της κλιματικής αλλαγής και τη μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα».

Όπως τόνισε το ενδιαφέρον για την ηλεκτροκίνηση οφείλεται σε 3 βασικούς λόγους:Την μείωση των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου, την βελτίωση της ποιότητας ζωής της πόλης και την δυνατότητα «να δράσει ως ένας ουσιαστικός αναπτυξιακός βραχίονας για το μέλλον και να δημιουργήσει περισσότερες δουλειές απ’ ότι θα καταστρέψει».

Ο κ Μητσοτάκης τάχθηκε υπέρ της επιθετικής προώθησης της ηλεκτροκίνησης σημειώνοντας πάντως ότι «τέτοιες πολιτικές που χρειάζονται βάθος χρόνου για να εφαρμοστούν, απαιτούν όχι απλά ένα στρατηγικό σχέδιο και έναν κεντρικό συντονισμό σε επίπεδο κορυφής, αλλά και τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Της αγοράς, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των ίδιων των πολιτών».
«Μας ενδιαφέρει ως ΝΔ, να προτάξουμε μια τολμηρή στρατηγική όσον αφορά στην ηλεκτροκίνηση, η οποία θα συμπεριλαμβάνει ένα φορολογικό πλαίσιο κινήτρων για τους ιδιώτες, για τους εταιρικούς χρήστες, για τα ταξί, αλλά και ένα συνεκτικό σχέδιο για το πως θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε μια σωστή, μια συγκροτημένη υποδομή για να μπορούμε να φορτίζουμε τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα», πρόσθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Απόστολος Χονδρόπουλος

  • Ετικέτες
  • ΝΔ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα