back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Με νόμο στην Ευρωβουλή η ενοποίηση τραπεζών και κεφαλαιαγορών

Διαβάστε επίσης

Μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων στην Ε.Ε. σε 3,4% μεσοσταθμικά παρουσιάζει Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Ωστόσο, όπως τόνισε ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις η αντιμετώπιση του τραπεζικού ρίσκου θα πρέπει να συνεχιστεί, καθώς σε χώρες όπως η Ελλάδα και η Κύπρος τα ποσοστά των κόκκινων δανείων παραμένουν εξαιρετικά υψηλά και φτάνουν το 45 και 28% αντίστοιχα.

Αναφερόμενος στην Ιταλία, επεσήμανε ότι η αύξηση των επιτοκίων των ομολόγων της χώρας επηρεάζει και τον τραπεζικό τομέα της χώρας. Κατά συνέπεια, πρόσθεσε, η αντιμετώπιση των ζητημάτων που προκύπτουν από τον ιταλικό προϋπολογισμό είναι καθοριστικής σημασίας.

Αναφερόμενος στις ελληνικές τράπεζες, ο κ. Ντομπρόβσκις επεσήμανε ότι συνεχίζεται η αξιολόγηση των στοιχείων της πρόσφατης συγχώνευσης στη Eurobank. Τόνισε ωστόσο από το 2015 και μέχρι τώρα δεν έχουν προκύψει ζητήματα που αντίκειται στη νομοθεσία περί κρατικών ενισχύσεων.

Η Έκθεση της Κομισιόν αναφορικά με την Τραπεζική Ενοποίηση αλλά και την Ένωση Κεφαλαιαγορών θα συζητηθεί σε επίπεδο κρατών-μελών στη Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου και ακολούθως αναμένεται να προωθηθεί αντίστοιχη νομοθεσία στο Ευρωκοινοβούλιο.

«Σε 15 μέρες θα πρέπει να αποφασίσουμε για τα επόμενα βήματα της ΟΝΕ. Χρειαζόμαστε μία νομισματική ένωση που να αντέχει στις κρίσεις και να παίζει σημαντικό ρόλο στην παγκόσμια οικονομία. Πλησιάζουν οι ευρωεκλογές και θα πρέπει να επιτευχθεί σύντομα πρόοδος», είπε χαρακτηριστικά ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν.

Γιάννης Παπαγεωργίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα