back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Γκάζι των τραπεζών για τους πλειστηριασμούς – Στο χορό και η ΔΕΗ

Διαβάστε επίσης

Περισσότεροι από 725 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί έχουν προγραμματιστεί για σήμερα, αύριο και την Παρασκευή, ενώ για η χρονιά κλείνει με 2.743 εκποιήσεις ακινήτων ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 18.803 με επισπεύδουσες κυρίως τις τράπεζες.

Οι τράπεζες πατάνε το γκάζι των εκποιήσεων ακινήτων για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα των κόκκινων δανείων επιταχύνοντας ταυτόχρονα τις εξώσεις των ιδιοκτητών από εκπλειστηριασμένα ακίνητα τα οποία πέρασαν στα χέρια τους και πρόκειται να τα εκποιήσουν αλλά και από ακίνητα που θα βγουν στο ηλεκτρονικό σφυρί τους επόμενους μήνες. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του τραπεζικού κλάδου για το 2019 οι πλειστηριασμοί αναμένεται να ξεπεράσουν τους 35.000 και αφορούν κυρίως δεύτερες κατοικίες και επιχειρήσεις.

Στο χορό των πλειστηριασμών η ΔΕΗ

Σήμερα η ΔΕΗ βγάζει στο σφυρί ακίνητο στη Χαλκίδα για οφειλή ύψους 13.041,52 ευρώ. Τον περασμένο Μάρτιο η Επιχείρηση έκανε το πρώτο βήμα με τη συντηρητική κατάσχεση του ακινήτου που σκοπό είχε την είσπραξη της οφειλής και σήμερα κάνει το επόμενο βήμα που είναι ο πλειστηριασμός του ακινήτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για πρώτη κατοικία και προήλθε στον οφειλέτη μετά την αποδοχή κληρονομιάς λόγω θανάτου.

Χριστιάννα Κούσιου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα