back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Έργα αναβάθμισης του Νοσοκομείου «ΜΕΤΑΞΑ»

Διαβάστε επίσης

Έργα για την ενεργειακή αναβάθμιση του Ειδικού Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Πειραιά «ΜΕΤΑΞΑ», με προϋπολογισμό 2.480.000 €, εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής με την Προγραμματική Σύμβαση, που υπογράφηκε μεταξύ της Περιφέρειας, του Νοσοκομείου και των Κτιριακών Υποδομών (ΚτΥπ Α.Ε.).

Το «ΜΕΤΑΞΑ» αποτελείται από συγκρότημα κτιρίων, οι πτέρυγες του οποίου έχουν κατασκευαστεί μεταξύ 1962 και 1980. Στο νοσοκομείο εντοπίζονται σημαντικά προβλήματα στη λειτουργία των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων και ειδικότερα στα δίκτυα διανομής νερού, αποχέτευσης ενώ είναι αναγκαία και η ολική ανακατασκευή 150 WC.

Η ανακατασκευή τους θα γίνει τμηματικά για να διασφαλίζεται η ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου, σύμφωνα με τη μελέτη που εκπονήθηκε τον Ιούλιο, από τις Κτιριακές Υποδομές (ΚτΥπ).

Στην εισήγησή του ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Γ. Γαβρίλης, αναφέρθηκε στις θεσμικές δυσκολίες και στις καθυστερήσεις, που συνάντησε η προσπάθεια της Περιφέρειας να παρέμβει και να ανακαινίσει τις κτιριακές υποδομές των τριών μεγάλων νοσοκομείων του Πειραιά.

Η παλαιότητα των εγκαταστάσεων, σε συνδυασμό με την έλλειψη συστηματικής συντήρησης στα νοσοκομεία του Πειραιά, ειδικά την περίοδο της οικονομικής κρίσης, οδήγησε την Περιφέρεια Αττικής στην αναζήτηση τρόπων για να παρέμβει και να συμβάλλει στη διατήρηση καλύτερων συνθηκών για τους ασθενείς αλλά και το προσωπικό, ενισχύοντας την ποιότητα και τη λειτουργικότητα του δημόσιου συστήματος υγείας.

Παράλληλα, εκτός του «ΜΕΤΑΞΑ», η Περιφέρεια σε συνεργασία με τη 2η ΥΠΕ και τις Διοικήσεις των νοσοκομείων εξασφάλισε τη χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση της ανακατασκευής των εγκαταστάσεων της Καρδιολογικής κλινικής του Τζανείου Νοσοκομείου, ενώ ολοκληρώνεται και η μελέτη ανακατασκευής των τριών παθολογικών κλινικών στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.

Ακόμη, βρίσκεται σε φάση κατακύρωσης η προμήθεια εξειδικευμένου ιατρικού εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογίας για τα περισσότερα δημόσια νοσοκομεία της Περιφέρειας, μεταξύ των οποίων και τα τρία νοσοκομεία του Πειραιά.

Νεκτάριος Ανδριόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα