back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Υπόθεση C4i: To όνομα του Γιάννου Παπαντωνίου εμφανίζεται στο διαβιβαστικό της δικογραφίας

Διαβάστε επίσης

Το όνομα του Γιάννου Παπαντωνίου εμφανίζεται, σύμφωνα με πληροφίες στο διαβιβαστικό της δικογραφίας για το σκάνδαλο C4i, που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Διαβιβάστηκε στη Βουλή και ανακοινώνεται τη Δευτέρα στην Ολομέλεια ο φάκελος της δικογραφίας για το σύστημα C4I. Σύμφωνα με πληροφορίες, στρέφεται εναντίον του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, Γιάννου Παπαντωνίου, για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας.

Η διαβίβαση της δικογραφίας, που αριθμεί περί τις 20.000 σελίδες, γίνεται με βάση τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, καθώς εμφανίστηκε μάρτυρας, ο οποίος μεταξύ άλλων, μίλησε για μίζες σε πολιτικό πρόσωπο, πρώην μέλος του ΚΥΣΕΑ, σχετικά με την ανάθεση του έργου το 2003 στην εταιρεία SAIC, αμερικανικών συμφερόντων.

Η δικογραφία με τα διαβιβαστικά έγγραφα θα φυλαχθεί μέχρι τη Δευτέρα που θα ανακοινωθεί επίσημα στη συνεδρίαση της Ολομέλειας.

Η Βουλή, βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών θα μπορεί να προχωρήσει στη συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής για το ενδεχόμενο διάπραξης του αδικήματος της παθητικής δωροδοκίας. Απαιτούνται 30 υπογραφές για τη σύσταση της.

Στέλλα Παπαμιχαήλ

  • Ετικέτες
  • C4I
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα