back to top
20.3 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

20.3 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Μητσοτάκης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τα φαινόμενα της ανομίας στα πανεπιστήμια, γιατί δεν θέλει να το κάνει»

Διαβάστε επίσης

Για προκλητική ανοχή της κυβέρνησης στη βία που έχει την ιστορία της έκανε λόγο στην δευτερολογία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ρωτώντας τον πρωθυπουργό αν αυτή η ανοχή σε διάφορα «γκρουπόσκυλα είναι μια προετοιμασία για την επόμενη μέρα», όπως έγινε με το κάψιμο της Αθήνας το 2008, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ σφύριζε αδιάφορα και έκλεινε το μάτι σε όσους λεηλατούσαν.

«Η μήτρα της εγχώριας ελληνικής τρομοκρατίας, όπως αυτή εκφράστηκε από 17 Νοεμβρη και τις άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις, είναι η μήτρα της άκρας εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, την έχουμε πληρώσει με αίμα και δεν θέλουμε να τη ξαναδούμε» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, ενώ σε άλλο σημείο της τοποθέτησης του ρώτησε τον πρωθυπουργό αν είναι λογικό εντός ενός πανεπιστημίου να υπάρχει μια συλλογικότητα που στο παρελθόν έχει ταχθεί υπέρ της ένοπλης βιας, απειλεί και τραμπουκιζει και η κυβέρνηση να σφυρίζει αδιάφορα.

Για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για συνταγματική ιδεοληψία του ΣΥΡΙΖΑ και για υποκριτικές, αναχρονιστικές ιδέες κολλημένες στο Μεσαίωνα.

Απαντώντας στην κατηγορία ότι η ΝΔ θέλει να υπονομεύσει το δημόσιο πανεπιστήμιο με την αναθεώρηση του άρθρου 16, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι όλο το πρόγραμμα της ΝΔ βασίζεται στην αναβάθμιση του δημοσίου πανεπιστημίου, ενώ στο σχόλιο του Αλέξη Τσίπρα για την συνεργασία του Μετσόβειο με το Κολούμπια σημείωσε ότι το Κολούμπια είναι ιδιωτικό μη κερδοσκοπικό πανεπιστήμιο.

“Φλέρτ με κουκουλοφόρους”

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τα φαινόμενα της ανομίας στα πανεπιστήμια γιατί δεν θέλει να το κάνει,» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην αρχική του τοποθέτηση στην “Ώρα του Πρωθυπουργού”, ενώ επιτέθηκε στην κυβέρνηση ότι άλλοτε αδρανεί και άλλοτε φλερτάρει ανοιχτά με τους κουκουλοφόρους.

Πρόσθεσε δε ότι τα πανεπιστήμια ζούν υπό την κατοχή μιας μαφίας που φοράει πολιτική κουκούλα και επανέλαβε επίσης ότι η ΝΔ θα καταργήσει εντελώς το άσυλο και δεν θα περιοριστεί στην αλλαγή του νόμου.

« Κύριε Τσίπρα, μέχρι πότε θα αφήνετε την πανεπιστημιακή κοινότητα ανυπεράσπιστη απέναντι σε συμμορίες πολιτικών άκρων και μαφίες του πολιτικού συστήματος» ρώτησε τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος της ΝΔ και έκανε λόγο για ομερτά ατιμωρησίας. Μίλησε για παρακρατικές φασιστικές πρακτικές, αναφερόμενος και σε πολλές περιπτώσεις κλοπών, ληστειών και ξυλοδαρμών μέσα σε διάφορα πανεπιστημιακά ιδρύματα και έδειξε φωτογραφίες με βανδαλισμούς από χώρους ιδρυμάτων. Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, τον ρώτησε τέλος με ποια πλευρά είναι «Με τους καθηγητές, τους φοιτητές, τους εργαζόμενους ή με τις συμμορίες τραμπούκων και τον υπόκοσμο που έχει διεισδύσει στα πανεπιστήμια;»

Όπως είπε ο κ Μητσοτάκης όταν η ΝΔ αναλάβει τη διακυβέρνηση στα πανεπιστήμια θα εφαρμόζεται η κοινή ποινική διαδικασία όταν διαπράττεται ένα αδίκημα, δεν θα υπάρχει ανοχή στο έγκλημα, και έκανε λόγο για πανεπιστημία εξωστρεφή, αυτόνομα και ελεύθερα που θα δίνουν ίσες ευκαιρίες σε όλους τους φοιτητές.

Στην αρχή της ομιλίας του ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι δεν σέβεται το Κοινοβούλιο και τους πολιτικούς του αντιπάλους, με αφορμή την 45 λεπτή καθυστέρηση άφιξης του πρωθυπουργού στην Ολομέλεια της Βουλής».

Στέλλα Παπαμιχαήλ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα