back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Βουλή: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις μειώσεις ασφαλιστικών εισφορών

Διαβάστε επίσης

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία επί της αρχής και στο σύνολό του από την Ολομέλεια της Βουλής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για τις ασφαλιστικές μειώσεις σε ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες.

Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΔΗΣΥ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων ενώ το ΚΚΕ καταψήφισε και η Χρυσή Αυγή δήλωσε «παρών».

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου δήλωσε: «προχωράμεσε σημαντικές ελαφρύνεις για 250.000 μη μισθωτούς» και τόνισε ότι από την 1 Ιανουαρίου, 500.000 συνταξιούχοι θα πάρουν αύξηση.

«Θα ακολουθήσουν οι αυξήσεις στους μισθούς» τόνισε από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στο Contra Channel.

Για «εικονική πραγματικότητα» έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Το μνημόνιο των δεσμεύσεων σας το βιώνουν καθημερινά όλοι οι Έλληνες», τονίζει το ΚΙΝ.ΑΛ.

«Μνημόσυνο και όχι μνημόνιο με τον λαό» χαρακτήρισε τις εξαγγελίες Τσίπρα το ΚΚΕ.

Tην άμεση αύξηση του κατώτατου μισθού και την οριστική κατάργηση του υποκατώτατου για τους νέους, προανήγγειλε, από τη Βουλή, η Έφη Αχτσιόγλου.

Στέλλα Παπαμιχαήλ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα