back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Γ.Γκόλιας στον “Αθήνα 9.84”: Πτυχία με κοινή υπογραφή από το ΕΜΠ και το Columbia

Διαβάστε επίσης

Κορυφαία πανεπιστημιακή σύμπραξη μεταξύ του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του αμερικανικού πανεπιστημίου Columbia.

Tα δύο πανεπιστημιακά ιδρύματα θα διοργανώσουν για πρώτη φορά προγράμματα σπουδών που θα οδηγούν σε κοινό πτυχίο ενώ τα δίδακτρα θα πληρώνονται από δωρεές και υποτροφίες.

Ο πρύτανης του ΕΜΠ, Γιάννης Γκόλιας, σε συνέντευξή του στον “Αθήνα 9.84”  τόνισε ότι στόχος είναι να ξεκινήσει αυτή η προσπάθεια την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά, και η συνεργασία αφορά ειδικότητες μηχανολόγων, ηλεκτρολόγων και πολιτικών μηχανικών.

“Την επόμενη ακαδημαική χρόνια είναι ο στόχος να ξεκινήσει αυτή η δυνατότητας παροχής κοινού πτυχίου μεταξύ του Columbia και του ΕΜΠ” δήλωσε ο κ. Γκόλιας στην εκπομπή με την Τζίνα Μοσχολιού και τον Νεκτάριο Νώτη.

“Το πενταετες δίπλωμα που δίνουμε εμείς, που εδώ και έναν χρόνο έχει αναγνωριστεί ως μεταπτυχιακός τίτλος, θα δίνει τη δυνατότητα σε φοιτητές που έχουν μπει στο ΕΜΠ αφού ολοκληρώσουν τέσσερα χρόνια σπουδών να μπορούν τον πέμπτο χρόνο να το κάνουν στην Ν.Υόρκη, έτσι ώστε τελικώς να παίρνουν ένα πτυχίο που θα είναι κοινό με την υπογραφή ΕΜΠ-Columbia.

Αφορούν μέχρι στιγμής ειδικότητες μηχανολόγων,ηλεκτρολόγων, πολιτικών μηχανικών. Προσπαθούμε να βρούμε χορηγίες και υποτροφίες που θα εξασφαλίσουν χρηματοδοτηση των εξόδων στις ΗΠΑ ,είτε απο ιδρύματα στην Ελλάδα είτε απο τμήματα χορηγιών της ομογένειας”.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα