back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Διήμερες εργασίες της 4ης υπουργικής συνάντησης Ελλάδας, Αλβανίας, Βουλγαρίας και πΓΔΜ

Διαβάστε επίσης

Σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος καθώς και στις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή θα εστιάσουν τις συζητήσεις τους οι συμμετέχοντες υπουργοί Εξωτερικών, Οικονομίας και Ανάπτυξης της Ελλάδας, Αλβανίας, Βουλγαρίας και ΠΓΔΜ στην τέταρτη υπουργική συνάντηση των χωρών αυτών στη Θεσσαλονίκη σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή.

Οι συζητήσεις θα επικεντρωθούν επίσης στη διασυνοριακή συνεργασία και τον περιφερειακό συντονισμό έναντι των προκλήσεων που υπερβαίνουν τα σύνορα έκαστης χώρας, όπως αυτά που έχουν προκύψει από τη συνεχιζόμενη αστάθεια στη Μέση Ανατολή.

Θα συζητηθεί, επίσης, το ζήτημα της ευρωπαϊκής προοπτικής των Δυτικών Βαλκανίων.

Στη συνάντησή τους, οι Υπουργοί Οικονομίας και Ανάπτυξης θα διερευνήσουν τρόπους για την περαιτέρω ενίσχυση της εξωστρέφειας, της ενεργειακής συνεργασίας και της συνδεσιμότητας των τεσσάρων οικονομιών, μέσω της βελτίωσης των υποδομών και της αξιοποίησης της ψηφιακής τεχνολογίας.
Από ελληνικής πλευράς θα μετάσχουν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Γ. Κατρούγκαλος, ο οποίος θα προεδρεύσει των εργασιών, και ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας.
Με τη λήξη των εργασιών ο κ Κατρούγκαλος θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, αύριο στις 13.00.

Αλεξάνδρα Βουδούρη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα