back to top
23.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

23.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ξενογιαννακοπούλου: Να προχωρήσει άμεσα η απόδοση ευθυνών στην υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου

Διαβάστε επίσης

«Συγκλονιστικό» χαρακτήρισε το πόρισμα για τα αίτια θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, τονίζοντας πως πρέπει τώρα άμεσα να προχωρήσει η δικαιοσύνη και να αποδοθούν ευθύνες.

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και τη «Στάση των 2», η υπουργός τόνισε ότι «το πόρισμα είναι ξεκάθαρο και πως από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση πήρε σαφή θέση και μάλιστα ο πρωθυπουργός είχε και τηλεφωνική επικοινωνία με τη μητέρα του Ζακ Κωστόπουλου».

«Υπάρχει η απόλυτη ανάγκη για πλήρη διαλεύκανση του τραγικού αυτού γεγονότος», είπε χαρακτηριστικά.

Για Σημίτη: «Δεν πρέπει να υπάρχουν δημοσιεύματα ή δηλώσεις που δίνουν την εντύπωση στοχοποίησης»

Αναφορικά με την συζήτηση για τη σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων στο χώρο της Κεντροαριστεράς και πόσο το κλίμα σε αυτήν υπονομεύεται από την έρευνα για τον Κώστα Σημίτη, η κυρία Ξενογιαννακοπούλου είπε: «Πρέπει να τα ξεκαθαρίσουμε αυτά. Το ένα αφορά σε μια έρευνα που είναι σε εξέλιξη, το περιεχόμενο της οποίας -όπως καταλαβαίνετε- δεν μπορώ να σχολιάσω. Όμως θέλω να τονίσω ότι όταν αναφερόμαστε σε πρώην πρωθυπουργούς, πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, και δεν πρέπει να υπάρχουν δηλώσεις ή δημοσιεύματα τα οποία να δίνουν την εντύπωση στοχοποίησης ή σπίλωσης».

Και συνέχισε, «από εκεί και πέρα είναι σαφές ότι είναι μια έρευνα που γίνεται από τις δικαστικές και ανεξάρτητες αρχές, και δεν αφορά την Κυβέρνηση. Πρέπει κανείς να ισορροπεί, δεν πρέπει να υπάρχει ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής, και δεν νομίζω πως κανείς επιδιώκει κάτι τέτοιο».

Πρόσθεσε δε ότι «οι δηλώσεις απ’ όλες τις πλευρές δεν βοηθούν. Ούτε δηλώσεις που μπορεί να δημιουργούν την αίσθηση ότι προκαταλαμβάνουν τη έκβαση και έρχονται να σπιλώσουν πολιτικά πρόσωπα και μάλιστα ανθρώπους που διετέλεσαν πρώην Πρωθυπουργοί, αλλά ούτε να φτάσουμε και στο άλλο άκρο, να πολιτικοποιείται αντίστροφα αυτή η ιστορία, προκειμένου να υπάρξει μια αντικυβερνητική πολιτική. Δηλαδή θα πρέπει να υπάρχει μέτρο απ’ όλες τις πλευρές».

Η κυρία Ξενογιαννακοπούλου επεσήμανε επίσης ότι «αυτή η Αρχή λειτουργεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια και δεν έχω την αίσθηση ότι στο παρελθόν είχε αμφισβητηθεί η σύνθεσή της. Έχει συγκροτηθεί και συσταθεί από προηγούμενες Κυβερνήσεις, άρα μη φτάσουμε στο σημείο να αμφισβητούμε τις Αρχές. Εξάλλου και οι ίδιοι οι ενδιαφερόμενοι δήλωσαν ότι θέλουν να μην υπάρχουν σκιές. Αλλά προς Θεού, δεν πρέπει να δημιουργούνται εντυπώσεις, σκιές σπίλωσης και όλα αυτά στο δημόσιο λόγο».

Αισιοδοξία για τη συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου

Η υπουργός εξέφρασε την αισιοδοξία της για την καταρχήν συμφωνία στο προσχέδιο Τσίπρα – Ιερώνυμου: «Θεωρώ ότι έχουμε δύο θετικά δείγματα. Από την πλευρά της Κυβέρνησης κατέστη σαφές ότι θα υπάρξει σχέδιο νόμου που θα αποτυπώνει τα βασικά σημεία της συμφωνίας, και θα δοθεί προς διάλογο με την Εκκλησία. Από την πλευρά της Εκκλησίας, ομόφωνα συγκροτήθηκε Επιτροπή προκειμένου να γίνει αυτή η συζήτηση και σημειώνω ως θετική και τη συμμετοχή των κληρικών σε αυτή την Επιτροπή. Αν συμμετέχουν και γίνει συζήτηση και αποσαφηνιστούν τα θέματα, είμαι αισιόδοξη ότι στο τέλος με συναίνεση θα γίνει αυτό το ιστορικό βήμα που είναι προς όφελος και της Πολιτείας και της Εκκλησίας».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα