back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Γαλλογερμανικό σχέδιο και προϋπολογισμός της Ευρωζώνης αποφάσισε το Eurogroup

Διαβάστε επίσης

Τη συνέχιση των συζητήσεων πάνω στο Γαλλογερμανικό σχέδιο για θέσπιση προϋπολογισμού της Ευρωζώνης αποφάσισε το έκτακτο σημερινό EG.
«Οι υπουργοί είχαμε μία εποικοδομητική συζήτηση. Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε για ένα εργαλείο για τη στήριξη της ανταγωνιστικότητας, της σύγκλισης και της σταθεροποίησης μέχρι το Δεκέμβριο» επεσήμανε μετά τη συνεδρίαση ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Μάριο Σεντένο.

Ο ESM

Επίσης, όπως ανακοίνωσε ο κ. Σεντένο, οι ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης χαιρέτισαν τη συμφωνία μεταξύ της Επιτροπής και του ESM σχετικά με τη μελλοντική συνεργασία τους. Όπως τόνισε, ο ΕΣΜ θα αναλάβει ισχυρότερο ρόλο στην ανάπτυξη και την παρακολούθηση των προγραμμάτων χρηματοοικονομικής βοήθειας, σε συνεργασία με την Επιτροπή. “Οι όροι συνεργασίας μεταξύ αυτών των δύο θεσμικών οργάνων είναι σημαντικοί, καθώς αυτοί θα διαχειριστούν τα προγράμματα διάσωσης στην επόμενη κρίση” δήλωσε ο πρόεδρος του EG.

Συνεργασία με ελληνικές Αρχές

Η συνεργασία μας με τις ελληνικές Αρχές σε ό,τι αφορά την Έκθεση ενισχυμένης εποπτείας ήταν θετική. Δεν αναμένονται αρνητικές εκπλήξεις» δήλωσε ο Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί μετά την ολοκλήρωση του σημερινού EG, το οποίο δεν είχε στην ατζέντα του το ελληνικό ζήτημα.

Γιάννης Παπαγεωργίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα