back to top
20.3 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

20.3 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Χυλοπίτες με ντομάτα και τρίμματα φέτας

Διαβάστε επίσης

Μοσχοβολούσε το σπίτι ντομάτα, αγαπημένο απλό φαγητό, γεμάτο αναμνήσεις των παιδικών μας χρόνων, τότε που όλα ήταν λίγα αλλά ήταν πολλά, τότε που το ένα ήταν εκατό, τότε που η επάρκεια δεν ήταν στα νούμερα αλλά στο συναίσθημα, στην αγκαλιά το χάδι το φιλί… σ όλα αυτά που χάθηκαν στο χρόνο…
Γίνεται γρήγορα, εύκολα, είναι πολύ οικονομικό και πεντανόστιμο.
Θα χρειαστούμε μισό κιλό ντομάτες, πάρα πολύ ώριμες, όσο πιο πολύ τόσο πιο καλά, 350 γραμμάρια χυλοπίτες, λίγο λάδι, ένα κύβο λαχανικών, νερό να υπολογίσετε τόσο ώστε να απορροφηθεί από τις χυλοπίτες, δεν τις σουρώνουμε, περίπου πέντε έξη ποτήρια δηλαδή, μισό κουταλάκι ζάχαρη και αλατοπίπερο.
Περνάμε τις ντομάτες στο μούλτι, βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι, τις ντομάτες, τη ζάχαρη, το νερό, τον κύβο, τα βράζουμε λίγη ώρα, δέκα λεπτά με ένα τέταρτο, αμέσως μετά ρίχνουμε τις χυλοπίτες, αλατοπιπερώνουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά όπως όταν κάνουμε πιλάφι, σιγοβράζουμε για είκοσι λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν οι χυλοπίτες και να απορροφήσουν το νερό, αν δείτε ότι χρειάζεται προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα, το αποτέλεσμα πρέπει να είναι στεγνό.
Σερβίρουμε με τρίμματα φέτας από πάνω η ξυνομυζήθρας, με μια ωραία σαλάτα λάχανο καρότο, είναι ένα υπέροχο ελαφρύ, γρήγορο και οικονομικό γεύμα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα