back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Λένα Πλάτωνος στον Αθήνα 9.84: Το μόνο μου απωθημένο είναι να γράφω μουσική για κλαμπ

Διαβάστε επίσης

Λ.Π. είναι τα αρχικά του ονόματος της Λένας Πλάτωνος, της πολυτάλαντης ιέρειας της ηλεκτρονικής μουσικής στην Ελλάδα με διεθνή αναγνώριση. H ταινία «λπ» (Λάμδα Πι) είναι η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία-ντοκιμαντέρ του σκηνοθέτη Χρήστου Πέτρου γύρω από την ιστορία της καλλιτέχνιδος, όπως την αποτυπώνουν φίλοι, συνοδοιπόροι της αλλά και η ίδια.

Η επεξεργασία της ταινίας υλοποιήθηκε με την οικονομική στήριξη του κόσμου, θαυμαστών της Λένας Πλάτωνος.

Προβλήθηκε πρώτη φορά πέρυσι στην Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση και από 15/11 προβάλλεται, για όσους δεν πρόλαβαν τότε να την δουν, στον Κινηματογράφο Τριανόν (Κοδριγκτώνος 21).

Η  Λένα Πλάτωνος που μετράει τρείς δεκαετίες ως δημιουργός νέων ήχων και μουσικής αισθητικής μίλησε στον Αθήνα 9.84 και την Μαρία Χούκλη τονίζοντας ότι «νιώθω πολύ ωραία που τόσο σημαντικοί άνθρωποι μιλούν στην ταινία με τόσο θερμά λόγια. Αν γύριζα τον χρόνο πίσω δεν θα άλλαζα συνεργάτες, είμαι σταθερή σε αυτά. Το 1971, στη Βιέννη, άκουσα για πρώτη φορά ηλεκτρονική μουσική και αυτό με καθόρισε. Τότε είπα αυτή είναι η μουσική του μέλλοντος. Στην Ελλάδα υπάρχουν πολλοί καλοί καλλιτέχνες στην ηλεκτρονική μουσική. Τώρα μελοποιώ κάποια ποιήματά του Στάθη Γουργουρή, καθηγητή συγκριτικής λογοτεχνίας στο Columbia της Νέας Υόρκης και αυτή η δουλειά θα είναι έτοιμη στις 7 Δεκεμβρίου και θα την παρουσιάσω στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Το μόνο μου απωθημένο είναι να γράφω μουσική για κλαμπ, να μην έχει πολλούς στίχους, να είναι με ελάχιστα λόγια και να είναι ειδική για να χορεύεται».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα