back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στην Αθήνα ο Φρανσουά Ολάντ

Διαβάστε επίσης

Επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποιεί σήμερα και αύριο ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ με σκοπό να υποστηρίξει, για άλλη μία φορά, το όραμά του για μία Ευρώπη πολλών ταχυτήτων.

Τρία χρόνια μετά την διάσωση της Ελλάδας, στην οποία η Γαλλία είχε παίξει αποφασιστικό ρόλο, ο πρώην πρόεδρος, σύμφωνα με δηλώσεις του στο γαλλικό πρακτορείο AFP, επιθυμεί να υπενθυμίσει ότι “η Ευρώπη μπορεί να βρει λύσεις” σε ένα πνεύμα “υπευθυνότητας και αλληλεγγύης” και να αναδείξει ότι “υπάρχουν χώρες που έκαναν πολλές θυσίες για να παραμείνουν στην ευρωζώνη”.

Ο Φρανσουά Ολάντ θα επισκεφθεί το κέντρο υποδοχής προσφύγων στον Ελαιώνα, θα έχει συζήτηση με νέους γαλλικής καταγωγής που ζουν στην Ελλάδα, θα παραστεί σε δείπνο με τον Προκόπη Παυλόπουλο ενώ θα έχει και συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, ο Ολάντ πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη στο Βέλγιο, ενώ τις επόμενες ημέρες θα ταξιδέψει στη Γερμανία “για να στηρίξει την φωνή της αριστεράς και της σοσιαλδημοκρατίας στην Ευρώπη”, σύμφωνα με το περιβάλλον του. Ωστόσο, παρά τα ταξίδια και τις παρεμβάσεις του, ο πρώην πρόεδρος έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα έχει καμία προσωπική εμπλοκή στις ευρωεκλογές.

Μυρσίνη Λιοναράκη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα