back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Πάνω από 1800 φάρμακα είναι υπό ανάπτυξη για τον καρκίνο

Διαβάστε επίσης

Η εξέλιξη της επιστήμης αυτή τη χρονική στιγμή είναι αλματώδης και ημεγαλύτερη απόδειξη αποτελεί το γεγονός ότι στα ερευνητικά εργαστήρια βρίσκονται σε φάση ανάπτυξης, αφού έχουν περάσει την ερευνητική φάση, περίπου 1800 φάρμακα για τον καρκίνο.

Επίσης, στα 1.300 ανέρχονται τα υπό δημιουργία σκευάσματα για το Αλτσχάιμερ και το Πάρκινσον. Την ίδια στιγμή, υπό ανάπτυξη βρίσκονται 160 φάρμακα για το AIDS, 600 για τις καρδιοπάθειες, 475 για τον Διαβήτη, 277 για το έκζεμα και την ψωρίαση, 29 νέα φάρμακα για την Ηπατίτιδα C και 567 για σπάνιες ασθένειες.

Μάλιστα, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων και Συνδέσμων (EFPIA) έχει ξεκινήσει εκστρατεία ενημέρωσης για τις προσπάθειες των φαρμακευτικών εταιρειών σχετικά με την ανακάλυψη νέων θερααπειών.

Στην Ελλάδα ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων (ΣΦΕΕ) μετέχει σ’ αυτή την καμπάνια με σύνθημα “Η ασθένεια δεν κοιμάται ποτέ”.

Εν τω μεταξύ επιστήμονες του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ εκτιμούν ότι ανάμεσα στις τεχνολογίες αιχμής βρίσκονται τα φάρμακα τεχνητής νοσημοσύνης που θα αναγνωρίζουν αμέσως τις διαθέσιμες πληροφορίες επιταχύνοντας ή επιβραδύνοντας την αποδεσμευση δραστικών ουσιών.

Ακόμη, σύντομα θα κυκλοφορήσουν τα κυτταρικά εμφυτεύματα παραγωγής φαρμάκων ανάλογα με τον κάθε οργανισμό, αλλά και τα ηλεκτροφάρμακα που αποτελούν συσκευές οι οποίες θα χρησιμοποιούν ηλεκτρικούς παλμούς για να στέλνουν σήματα από τον εγκέφαλο στα όργανα του σώματος. Ήδη τέτοιες ηλεκτροθεραπευτικές τεχνικές έχουν δοκιμασθεί για την επιληψία και την κατάθλιψη και σύντομα θα επεκταθούν στις ημικρανίες, την παχυσαρκία, τη ρευματοειδή αρθρίτιδα κ.α.

Νίνα Κομνηνού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα