back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Νωρίτερα φεύγουν από το υπ. Παιδείας οι υπάλληλοι λόγω συλλαλητηρίων

Διαβάστε επίσης

Οι υπάλληλοι του υπουργείου Παιδείας αποχωρούν νωρίτερα από την εργασία τους κάθε φορά που έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο. Και μάλιστα όχι με δική τους πρωτοβουλία, αλλά με εντολή του υπουργού Κώστα Γαβρόγλου.

Το βράδυ της Πέμπτης, εστάλη υπηρεσιακό έγγραφο από το γραφείο του υπουργού προς όλους τους υπαλλήλους, με το οποίο τους επιτρέπεται να αποχωρήσουν στις 11.30 σήμερα, Παρασκευή, καθώς στις 13.00 θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας, της ΟΛΜΕ, συλλόγων αναπληρωτών και ωρομίσθιων, και μαθητών, με βασικά αιτήματα την κάλυψη των κενών σε διδακτικό προσωπικό στα σχολεία, τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων εκπαιδευτικών και των πρόσληψη μόνιμων δασκάλων και καθηγητών.

Το έγγραφο της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού του υπουργείου Παιδείας λέει τα εξής: «Την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018 παρέχεται η δυνατότητα πρόωρης αποχώρησης (στις 11:30) στους υπαλλήλους των Γενικών Γραμματειών του ΥΠ.Π.Ε.Θ.».

«Τριήμερο» σε κάθε συλλαλητήριο

Μάλιστα αυτή η τακτική του υπουργείου Παιδείας επαναλαμβάνεται σε κάθε κινητοποίηση έξω από το κτίριο και με δεδομένο ότι οι περισσότερες συγκεντρώσεις προγραμματίζονται Παρασκευή, οι υπάλληλοι οι οποίοι δεν πηγαίνουν στη δουλειά τους για λίγες ώρες, «δημιουργούν» τριήμερα, υπό τις ευλογίες του κ. Γαβρόγλου.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι οι προκάτοχοι του νυν υπουργού επί κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, κ.κ. Μπαλτάς και Φίλης, δεν αντιμετώπιζαν με αυτή την τακτική και λογική τις κινητοποιήσεις έξω από το υπουργείο Παιδείας, καθώς ουδέποτε είχε δοθεί άδεια για πρόωρη αποχώρηση λόγω διαδηλώσεων, τα τελευταία 3,5 χρόνια.

Δείτε το έγγραφο

[su_document url=”https://www.athina984.gr/wp-content/uploads/2018/11/proori_apoxorisi_09-11-2018.pdf”]

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα