back to top
17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Γαβρόγλου: «Ιστορική συμφωνία Ιερώνυμου – Τσίπρα αλλά υπάρχουν σοβαρά θέματα που πρέπει να λυθούν»

Διαβάστε επίσης

Συμφωνία «real estate» χαρακτήρισε την συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου για την εκκλησία ο βουλευτής της ΔΗΣΥ Βασίλης Κεγκέρογλου, ζητώντας την εξαίρεση της Εκκλησίας της Κρήτης και των Δωδεκανήσων από τη Συμφωνία, καθώς οι δύο Εκκλησίες υπάγονται στη δικαιοδοσία του Φαναρίου.

«Ούτε ο κ Τσίπρας, ούτε ο Μακαριότατος Ιερώνυμος μπορούν να υπογράφουν συμφωνίες πέραν της περιοχής ευθύνης του Μακαριότατου. Η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα δε είναι στην περιοχή ευθύνης τους» είπε ο βουλευτής Ηρακλείου, στη διάρκεια επίκαιρης ερώτησης του στη Βουλή, ενώ απευθυνόμενος στον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Γαβρόγλου αναφέρθηκε στην Κωνσταντινοπολίτικη καταγωγή του λέγοντας: “κι εσείς που είστε παρά τω Φανάρι πρέπει να πάρετε θέση”.

Απαντώντας ο κ. Γαβρόγλου κάλεσε τον κ. Κεγκέρογλου να μην ευτελίζει μια ιστορική συμφωνία, την οποία χαρακτήρισε οδικό χάρτη παραδεχόμενος ωστόσο, χωρίς περαιτέρω λεπτομέρειες, ότι υπάρχουν σοβαρά θέματα που πρέπει να επιλυθούν. Ως προς την αιχμή για την καταγωγή του απάντησε: “Για αυτό που είπατε για τις συμπάθειες που μπορεί να έχω, σας λέω ότι είμαι υπουργός της κυβέρνησης και αποδέχομαι εξ ορισμού την πολιτική της κυβέρνησης”.

Την αντίδραση τέλος του κ. Γαβρόγου προκάλεσε και η αναφορά του βουλευτή της ΔΗΣΥ Γιάννη Κουτσούκου περί αρχιερατικής συμφωνίας, που δείχνει ότι «τα επόμενα χρόνια θα αποφασίζουν οι δεσποτάδες».

«Μετά την ιστορική συμφωνία ξέρετε πόσο απομονωμένοι είστε από το αίσθημα της κοινωνίας, αν είναι αστεϊσμός αυτό που είπατε αναλογιστείτε τις ευθύνες σας στην ιστορία» σχολίασε ο υπουργός Παιδείας.

Στέλλα Παπαμιχαήλ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα