back to top
23.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

23.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Ακινητοποιημένα πολλά από τα ασθενοφόρα που δώρισε το ΙΣΝ στο ΕΚΑΒ – Μεγαλύτερο το πρόβλημα στην Αττική

Διαβάστε επίσης

Ανάσα ζωής στο ΕΚΑΒ ήταν η δωρεά 143 ασθενοφόρων από το ϊδρυμα Σταύρος Νιάρχος, αλλά 10 μήνες μετά πολλά από τα οχήματα είναι ακινητοποιημένα γιατί δεν έχει δοθεί λύση στο θέμα της συντήρησης και της επισκευής τους.

Σύμφωνα με το Σωματείο Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ, παρά την ενίσχυση του στόλου ασθενοφόρων από την δωρεά του ΙΣΝ, η κατάσταση ειδικά στον νομό Αττικής με την διαθεσιμότητα ασθενοφόρων παραμένει οριακή.

Αρκετά σύγχρονα ασθενοφόρα της δωρεάς παραμένουν ακινητοποιημένα λόγω βλαβών (μηχανικές και διασκευής) για μεγάλο χρονικό διάστημα. Κάποια δεν έχουν ελαστικά!

Τα ασθενοφόρα της δωρεάς του ΙΣΝ έδωσαν ανάσα ζωής στο ΕΚΑΒ, αλλά δέκα μήνες μετά τη δωρεά των ασθενοφόρων, ακόμη δεν έχει δοθεί λύση με την συντήρηση-επισκευή μέσω των συμβάσεων καθώς δεν υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας ΕΚΑΒ-ΙΣΝ- και εταιρειών αντιπροσωπείας.

Η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη στο ΕΚΑΒ της περιφέρειας. Η κατανομή των ασθενοφόρων έγινε χωρίς να προβλεφθεί η συντήρηση και η επισκευή τους.

Ασθενοφόρο φεύγει από τον Βόλο και μέσω Λάρισας αλλάζει τακάκια στην Κοζάνη! Για να γίνει αλλαγή λαδιών σε ένα ασθενοφόρο από ένα νησί του Αιγαίου το όχημα πρέπει να έρθει στην Αθήνα. Το κόστος εκτός από οικονομικό είναι και λειτουργικό καθώς τα νέα ασθενοφόρα παραμένουν εκτός κίνησης για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Από τα υπόλοιπα διαθέσιμα που χρονολογούνται από το 2004 με εκατομμύρια χλμ στο ενεργητικό τους, όσα βέβαια έχουν παραμείνει στην Αττική και δεν έχουν παραχωρηθεί σε άλλους οργανισμούς και στην περιφέρεια, ένα-ένα παροπλίζεται καθώς δεν υπάρχουν λόγω παλαιότητας ανταλλακτικά στις επίσημες αντιπροσωπείες.

Το Συνεργείο Επισκευής Υπηρεσιακών Οχημάτων της Κ.Υ. του ΕΚΑΒ θα μπορούσε να αναλάβει την εκ περιτροπής συντήρηση και να μετριάσει το πρόβλημα, πλην όμως το τεχνικό προσωπικό του ΕΚΑΒ δεν έχει εκπαιδευτεί στα νέα ασθενοφόρα.

Επίσης, το σωματείο εργαζομένων στο ΕΚΑΒ καλεί την διοίκηση του ΕΚΑΒ και τον Αν. Υπουργό Υγείας «να σταματήσουν τις αθρόες ρουσφετολογικές μετακινήσεις Διασωστών από το ΕΚΑΒ Αθήνας καθώς η δύναμη των ασθενοφόρων έχει μειωθεί επικίνδυνα και αυτό έχει επιπτώσεις στην παροχή προνοσοκομειακής φροντίδας των πολιτών, να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να προασπίσουν το κοινωνικό σύνολο και να αποτρέψουν την επιχειρούμενη σταδιακή αποδόμηση του ΕΚΑΒ».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα