back to top
20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Συνέντευξη τύπου για τα βραβεία Emile Awards

Διαβάστε επίσης

Τα ευρωπαϊκά βραβεία κινουμένων σχεδίων, Emile Awards, επιστρέφουν για δεύτερη χρονιά στις 7 και 8 Δεκεμβρίου στη Λιλ της Γαλλίας, και κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, ανακοινώθηκαν οι υποψήφιες ταινίες ανά κατηγορία.

Μπορεί τα βραβεία Oscar να μονοπωλούν σχεδόν αποκλειστικά το ενδιαφέρον του σινεφίλ κόσμου, όμως από πέρυσι, τα ευρωπαϊκά βραβεία κινουμένων σχεδίων, Emile Awards, μπήκαν στη ζωή των κινηματογραφικών απονομών και επιδιώκουν να… κλέψουν λίγη από τη λάμψη τους σε ετήσια βάση.

Η απονομή των Emile Awards θα πραγματοποιηθεί στη Λιλ στις 7 και 8 Δεκεμβρίου, όμως οι υποψήφιες ταινίες ανακοινώθηκαν από συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεποικοινιών και Ενημέρωσης, σήμερα στις 11 το πρωί.

Τη συνέντευξη τύπου προλόγισε ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Λευτέρης Κρέτσος, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία των Emile Awards, ενώ στη συνέχεια το λόγο πήραν οι τέσσερις βασικοί ομιλητές, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκών Βραβείων Κινουμένων Σχεδίων, Peter Lord, ο Αντιπρόεδρος Didier Brunner, ο Γενικός Γραμματέας, Jean-Paul Commin και η Γενική Αντιπρόσωπος, Matie Haroutian.

Το animation στην Ευρώπη έχει χάσει, αρκετό κοινό, εξαιτίας της ραγδαίας παραγωγής αμερικανικών ταινιών κινουμένων σχεδίων, όμως φέτος στα Emile Awards, όπως ανακοινώθηκε δια στόματος Peter Lord, θα υπάρχουν 5 υποψήφιες ταινίες σε 18 κατηγορίες, φτάνοντας έτσι τις 90 στο σύνολο. Αριθμός, φυσικά, διόλου ευκαταφρόνητος, αν υπολογίσει κανείς ότι αυτές οι 90 επιλέχθηκαν ανάμεσα σε μια πολύ μεγάλη γκάμα ταινιών κινουμένων σχεδίων.

Μάλιστα, φέτος θα υπάρχουν και δύο νέες κατηγορίες: Best Sougn Design for TV broadcast και Best Sound Design for feature films. Γεγονός που συνδέεται με τον πολύ μεγάλο αριθμό ταινιών που έθεσαν υποψηφιότητα για τα βραβεία.

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε η Διευθύντρια του κλάδου Animation και Interactive Media, Αναστασία Δήμητρα, η οποία παρουσίασε και το neo logo της καμπάνιας για το Greek Animation και έπειτα, προβλήθηκαν τρεις ελληνικές ταινίες κινουμένων σχεδίων: Enough της Άννας Μάτζαρη, Star Fallen της Αλεξάνδρας Ταγκάλη και Icebergs της Ειρήνης Βιαμέλη.

Τις υποψήφιες ταινίες μπορεί να τις δει αναλυτικά κανείς στην ιστοσελίδα https://animationawards.eu/nominees-2018/, πατώντας πάνω στις κατηγορίες των βραβείων.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα