back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αισιόδοξος για το μέλλον του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ο νέος πρόεδρος Ανδρέας Μαμαντόπουλος

Διαβάστε επίσης

Την αισιοδοξία του ότι ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός δεν θα διαγραφεί από τον Διεθνή Οργανισμό εξέφρασε, σε συνέντευξη Τύπου, ο νέος πρόεδρος, Ανδρέας Μαμαντόπουλος.

Ανακοίνωσε, ταυτόχρονα, ότι σήμερα όλα τα περιφερειακά παραρτήματα της οργάνωσης ξεκινούν εκστρατεία ενημέρωσης και προσέλκυσης νέων μελών, κάτι που είναι προαπαιτούμενο από τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό.

Ο κ. Μαμαντόπουλος σημείωσε ότι ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός έχει αποφασίσει τη διαγραφή του Ελληνικού Τμήματος από την 1η Ιανουαρίου του 2019, αλλά εκτιμά ότι θα υπάρξει παράταση στην απόφαση αυτή, καθώς έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες εφαρμογής των μέτρων που ζητεί, όπως η αλλαγή Καταστατικού, η οργάνωση καταστατικής συνέλευσης και η διεξαγωγή δημοκρατικών εκλογών.

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. αλλά και τα παριστάμενα μέλη του Κ.Δ.Σ. μίλησαν για το σφιχτό χρονοδιάγραμμα που πρέπει να ακολουθηθεί, αλλά και για το ακροτελεύτιο άρθρο του νέου Καταστατικού, που ορίζει τη μεταβίβαση της περιουσίας του Ε.Ε.Σ. στο Ελληνικό Δημόσιο σε περίπτωση διάλυσης του Εθνικού Συλλόγου. Ο κ. Μαμαντόπουλος στάθηκε ιδιαίτερα σε αυτό το σημείο, υπογραμμίζοντας πως κατά την άποψή του αφορά ένα καθαρά τυπικό θέμα, καθώς η περίπτωση αναστολής ή παύσης της λειτουργίας του Ε.Ε.Σ. είναι κάτι που δεν θα συμβεί ποτέ δεδομένης της πολύχρονης ιστορικής παρουσίας και διαδρομής του. Η Διοίκηση εξέφρασε παράλληλα την ελπίδα ότι η έμπρακτη απόδειξη της διάθεσής της για τον πλήρη εκσυγχρονισμό και εκδημοκρατισμό του Οργανισμού θα τύχει της κατανόησης της Διεθνούς Ομοσπονδίας.

Στη Συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκαν μετά από πρόσκληση και έλαβαν τον λόγο εκπρόσωποι της Διεθνούς Ομοσπονδίας και της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού που εργάζονται στη χώρα μας, εκφράζοντας την καλή τους πρόθεση για καλή συνεργασία με σκοπό την επίτευξη των στόχων, όπως τους έθεσε ο  πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. κ. Ανδρέας Μαμαντόπουλος.

Νίνα Κομνηνού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα