back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Ερρίκος Ντυνάν»: «Δεν προκύπτει ευθύνη των πολιτικών προσώπων» λέει το πόρισμα της ΝΔ

Διαβάστε επίσης

«Δεν προκύπτει ευθύνη των πολιτικών προσώπων που διαχειρίστηκαν με οποιοδήποτε τρόπο την υπόθεση του «Ερρίκος Ντυνάν», αναφέρει το 35σέλιδο πόρισμα της ΝΔ που δόθηκε στη δημοσιότητα, τονίζοντας ότι οι νομοθετικές πρωτοβουλίες που πήρε η προηγούμενη κυβέρνηση έγιναν με σκοπό την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος.

Επισημαίνει δε ότι, δεν ζημιώθηκε το ελληνικό δημόσιο, αλλά ούτε και προέκυψε προσωπικό οικονομικό ή πολιτικό όφελος για κάποιον από τους εμπλεκόμενους πολιτικούς.

Στο πόρισμα των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης που μετέχουν στην εξεταστική επιτροπή, επισημαίνεται ωστόσο, ότι η κακοδιαχείριση από πλευράς της διοίκησης Μαρτίνη δημιούργησε σωρεία χρεών συνολικού ύψους 300 εκ. ευρώ τόσο σε ιδιώτες και σε Τράπεζες όσο και στο ελληνικό δημόσιο.

Σημειώνεται επίσης ότι η ελληνική Δικαιοσύνη ήδη διερευνά όλες τις πτυχές της κακοδιαχείρισης της διοίκησης Μαρτίνη έχοντας καταλήξει και σε καταδικαστικές αποφάσεις και θα πρέπει να ολοκληρώσει την έρευνά της αυτή.

Για τη ΝΔ είναι αναγκαίο να διερευνηθούν από τις αρμόδιες Δικαστικές και Εισαγγελικές Αρχές ενδεχόμενες ευθύνες για ζημία που αναφέρεται ότι υπέστη το Δημόσιο, λόγω της μη αναγγελίας απαίτησης του ύψους 4.500.000 ευρώ κατά την διαδικασία του αναγκαστικού πλειστηριασμού.

Στέλλα Παπαμιχαήλ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα