back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μακρόν: Χρειαζόμαστε έναν αληθινό ευρωπαϊκό στρατό

Διαβάστε επίσης

Η Ευρώπη δεν θα μπορεί να αμυνθεί χωρίς “έναν αληθινό ευρωπαϊκό στρατό”, υποστήριξε μεταξύ άλλων ο Εμανουέλ Μακρόν σε συνέντευξη που μεταδόθηκε σήμερα το πρωί από το δίκτυο Europe 1. Πρόκειται για την πρώτη ραδιοφωνική συνέντευξη μετά την εκλογή του στη θέση του Προέδρου της Γαλλίας και την έδωσε εχθές το βράδυ στον δημοσιογράφο Νίκο Αλιάγα.

“Δεν μπορούμε να προστατεύσουμε τους Ευρωπαίους αν δεν αποφασίσουμε να αποκτήσουμε έναν αληθινό ευρωπαϊκό στρατό”, επέμεινε ο Εμανουέλ Μακρόν, σημειώνοντας ότι “απέναντι στη Ρωσία που βρίσκεται στα σύνορά μας και έδειξε ότι μπορεί να είναι απειλητική, πρέπει να έχουμε μία Ευρώπη που μπορεί να αμύνεται μόνη της και με πιο κυρίαρχο τρόπο, χωρίς να εξαρτάται μόνο και μονίμως από τις ΗΠΑ”.

Χωρίς να τις κατονομάσει, ο Γάλλος πρόεδρος στην ίδια συνέντευξη, έκανε σαφή αναφορά στις “αυταρχικές δυνάμεις που επανεμφανίζονται και οπλίζονται ξανά στα γεωγραφικά άκρα της Ευρώπης”. Ο Μακρόν κάλεσε με την ευκαιρία τους Ευρωπαίους ηγέτες να προστατεύσουν τους λαούς “απέναντι στην Κίνα, την Ρωσία και ακόμα και τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής” θυμίζοντας την απόφαση των ΗΠΑ να αποσυρθούν από τη συνθήκη για τον πυρηνικό αφοπλισμό που υπάρχει από την δεκαετία του 1980.

“Ποιο είναι το μεγαλύτερο θύμα όλων αυτών;” αναρωτήθηκε δημόσια, μπροστά στα μικρόφωνα του Europe1 ο Γάλλος πρόεδρος για να απαντήσει τελικά μόνος του ότι είναι “η Ευρώπη και η ασφάλειά της”.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα