back to top
20.3 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

20.3 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Σοκ στην Γαλλία: Η Ακροδεξιά προηγείται για πρώτη φορά σε δημοσκόπηση

Διαβάστε επίσης

Προβάδισμα για πρώτη φορά έναντι του κόμματος του Εμανουέλ Μακρόν καταγραφεί το ακροδεξιό κόμμα του Εθνικού Συναγερμού (RN) στη Γαλλία, σε δημοσκόπηση του Ifop εν όψει των εκλογών του Μαΐου.

Βάσει των ευρημάτων της δημοσκόπησης, το κεντρώο «Η Δημοκρατία Μπροστά» (LREM) του κ. Μακρόν λαμβάνει το 19% της πρόθεσης ψήφου (από 20% στα τέλη Αυγούστου), ενώ το κόμμα της κ. Λεπέν λαμβάνει 21% (έναντι 17% στην προηγούμενη έρευνα).

Μαζί με το 7% που λαμβάνει το ευρωσκεπτικιστικό δεξιό κόμμα του Νικολά Ντιπόν-Ενιάν και το ποσοστό 1% που λαμβάνουν οι Φλοριάν Φιλιπό και Φρανσουά Ασελινό, τα κόμματα της άκρας δεξιάς λαμβάνουν ποσοστό 30% της πρόθεσης ψήφου, από 25% στα τέλη Αυγούστου.

Το συντηρητικό κόμμα «Οι Ρεπουμπλικάνοι» (LR) υπό τον Λοράν Βοκιέ υποχώρησε κατά δύο εκατοστιαίες μονάδες στο 13%, ενώ το κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς «Ανυπότακτη Γαλλία» υπό τον Ζαν-Λικ Μελανσόν υποχώρησε από 14% στο 11%.

Η πτώση αυτή καταγράφεται μετά τις έντονες επικρίσεις σε βάρος του Μελανσόν, όταν αυτός προπηλάκισε αστυνομικούς κατά τη διάρκεια εφόδου στα γραφεία του κόμματος η οποία έγινε στο πλαίσιο έρευνας κατά της διαφθοράς.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα