back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Γ. Βασιλειάδης για το Μουντιάλ 2030: «Στόχος μας να χτίσουμε την επόμενη ημέρα στα Βαλκάνια»

Διαβάστε επίσης

«Στόχος μας είναι να δείξουμε ότι μπορούμε να συνεργαζόμαστε και να χτίσουμε την επόμενη ημέρα στα Βαλκάνια και να διοργανωθεί το Μουντάλ του 2030 στην περιοχή» ανέφερε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην εκπομπή του Άρη Τόλιου «Στάση των 2».

«Έχουμε δείξει ότι θέλουμε να υπάρχει ανάπτυξη στην περιοχή με μεγάλα έργα, προσπάθειες να έρθουν επενδύσεις, να δείξουμε γενικά ότι σε αυτή τη γωνιά της γης κάτι αλλάζει.
Υπήρξε μια μικρή προεργασία απο εμένα και τον Βούλγαρο ομόλογό μου κ. Κράλεφ κατ εντολήν του Πρωθυπουργού. Στόχος μας είναι να δείξουμε ότι υπάρχει θέληση για ενότητα στην περιοχή.
Δεν θα είναι διοργάνωση όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004, να τρέχουμε και να μη φτάνουμε. Η διπλωματία μέσω του αθλητισμού είναι από τις κομβικές και μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση αρκετών ζητημάτων».

Για τους ξένους διαιτητές
Για το θέμα με τους ξένους διαιτητές ο κ. Βασιλειάδης τόνισε: «Είναι μια πραγματικότητα και κάνουμε ο, τι μπορούμε για να την αλλάξουμε. Η πρόταση άλλωστε για ξένους διαιτητές είναι δική μας. Έχουμε πρόβλημα στη διαιτησία και προσπαθούμε να το λύσουμε.

Για το VAR
Σχετικά με το VAR, δεν είναι όλα στο χέρι μας. είναι μια διαδικασία που απαιτεί διαβούλευση. Υπάρχει διαγωνιστική διαδικασία, που χρειάζεται κάποια στάδια να ολοκληρωθεί. Εμείς λάβαμε την απόφαση για την εγκατάστασή του τον Ιανουάριο. Όμως έπρεπε να γίνουν όλα σύμφωνα με τη διαδικασία, να ελεγχθούν οι συμβάσεις, να μην υπάρχουν σκοτεινά σημεία.
Θα είμαστε απόλυτα έτοιμοι για την εφαρμογή του VAR τον Ιανουάριο, αλλά απο εκεί και πέρα είναι και θέμα της ΦΙΦΑ για το πότε και με ποιό τρόπο να εφαρμοστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα. Η ελληνική διαιτησία έχει προβλήματα και προσπαθούμε να αντιστρέψουμε την κατάσταση.

Για τον Πετρούνια
Για την επιτυχία του Λευτέρη Πετρούνια και την «άλλη Ελλάδα» στον αθλητισμό ο κ. Βασιλειάδης είπε: «Ο στόχος μας είναι να κάνουμε τις συνθήκες των αθλητών αυτών καλύτερες. Υπάρχει πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων στο οποίο έχουν ενταχθεί έργα στις αθλητικές υποδομές και τις εγκαταστάσεις στις οποίες αυτοί οι αθλητές κάνουν προπόνηση.
Οι παθογένειες είναι πολλές και τα προβλήματα μεγάλα. Υπήρξε κακή διαχείριση, είχαμε προβλήματα με αρκετές Ομοσπονδίες και αναρωτιώμασταν: «που πήγαν τόσα λεφτά;»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα