back to top
20.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

«Δείπνο στα Τυφλά»: Ένα δείπνο διαφορετικό από τα άλλα

Διαβάστε επίσης

Ένα δείπνο διαφορετικό από τα άλλα, που καταργεί την όραση και οξύνει τις υπόλοιπες αισθήσεις θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Δευτέρας στην Αθήνα.

Το «Δείπνο στα τυφλά» οξύνει τις αισθήσεις της γεύσης, της αφής, της όσφρησης και της ακοής, αλλά καταργεί την όραση.

Βουλευτές, ηθοποιοί, άνθρωποι των τεχνών και δημοσιογράφοι θα βρεθούν σε μια αίθουσα, όπου δε θα υπάρχει καμία πηγή φωτός και θα προσπαθήσουν με την ακοή να ανακαλύψουν με ποιόν κάθονται και με την όσφρηση να βρουν το φαγητό τους.

Ειδικά εκπαιδευμένοι εθελοντές, άτομα με ή χωρίς προβλήματα όρασης, θα βρίσκονται εκεί για να κατευθύνουν τους θαμώνες και με τις κατάλληλες οδηγίες να τους βοηθήσουν να βιώσουν την εμπειρία.

Όπως δήλωσε στον Αθήνα 9.84 και τη Μαρία Παύλου, ο Πρόεδρος Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας, κ. Ευάγγελος Αυγουλάς, έχουν συμμετάσχει στη δράση συνολικά 2.300 άνθρωποι, οι οποίοι ζήτησαν συγγνώμη για κάθε παράβαση που έχουν κάνει, βάζοντας εμπόδια με άτομα με αναπηρίες.

Πρόκειται για το «Δείπνο στα Τυφλά», μια ιδέα που ξεκίνησε το 2013 από το εξωτερικό και διοργανώνεται για 12η χρονιά στην Ελλάδα, από την Αστική Μη κερδοσκοπική Εταιρεία «Με άλλα Μάτια», που έχει σκοπό- μεταξύ άλλων- την παροχή υπηρεσιών κοινωνικής μέριμνας και συμβουλευτικής υποστήριξης σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και τις οικογένειές τους.

Τα έσοδα από το αποψινό «Δείπνο στα Τυφλά» θα διατεθούν για τους σκοπούς της ΑΜΚΕ «Με άλλα Μάτια».

Να σημειωθεί ότι λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, θα πραγματοποιηθεί και δεύτερο δείπνο, ανοιχτό για όλους.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα