back to top
18.8 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

18.8 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Άκαρπη η συνάντηση εκπαιδευτών οδήγησης με την ηγεσία του υπ. Μεταφορών

Διαβάστε επίσης

Άκαρπη απέβη η συνάντηση αντιπροσωπείας των εκπαιδευτών οδήγησης με τον γραμματέα του υπουργείου Μεταφορών Θάνο Βούρδα.

Ο γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών τόνισε ότι «το σχέδιο νόμου βρίσκεται αυτή την στιγμή στη νομοπαρασκευαστική επιτροπή της Βουλής και τις επόμενες 15 μέρες θα έρθει προς συζήτηση στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή και μέσα αυτό το διάστημα θα υπάρξει συνάντηση διαβούλευσης μεταξύ των δυο πλευρών (υπουργείο – εκπαιδευτές).

Οι εκπαιδευτές οδήγησης αντιδρούν διότι στο σχέδιο νόμου υπάρχει διάταξη που τους υποχρεώνει να παραχωρούν κατά την διάρκεια της εξέτασης τα οχήματα τους στους υποψήφιους οδηγούς και στους εξεταστές χωρίς την παρουσία των ίδιων στο όχημα την ώρα της εξέτασης.

Ζητούν απόσυρση της συγκεκριμένης διάταξης. Όσον αφορά την αποχή των εξεταστών οδήγησης, ο κ. Βούρδας τόνισε ότι το σχετικό θέμα αφορά την Ομοσπονδία Συλλογών Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας που έχει κόψει εδώ και περίπου ένα μήνα κάθε «γέφυρα» επικοινωνίας με το υπουργείο λόγω της προωθούμενης διάταξης για κατάργηση του μηνιαίου επιδόματος εξεταστών ύψους 178 ευρώ.

Η ομοσπονδία εκπαιδευτών οδήγησης μέσα στα επόμενα 24 ώρα θα καθορίσει την περαιτέρω στάση της μετά από συνέλευση των μελών της.

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα