back to top
20.3 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

20.3 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Η Αθήνα Μητρόπολη Μόδας για πέντε μέρες

Διαβάστε επίσης

Με επιτυχία εξελίσσεται η 24η Athens Xclusive Designers Week ή αλλιώς η Εβδομάδα Μόδας της Αθήνας, στο  Ζάππειο Μέγαρο. Η διοργάνωση θα διαρκέσει έως τις 4 Νοεμβρίου.

Περισσότεροι από 37 Έλληνες και ξένοι σχεδιαστές, το καθιερωμένο κοινό αγοραστών, επενδυτές , δημοσιογράφοι, εκπρόσωποι της εγχώριας σόουμπιζ και πλήθος κόσμου πλημμύρισαν το Ζάππειο Μέγαρο, κάνοντας το εκπληκτικό νεοκλασικό κτήριο να μοιάζει με Χολιγουντιανό σκηνικό. Ατμοσφαιρικά shows πασαρέλας, μουσική, όμορφες παρουσίες, φωτογραφήσεις, λαμπερά ενδύματα, φαντασμαγορικά χτενίσματα και μακιγιάζ, κοσμήματα, εντυπωσιακά παπούτσια, πάρτι, όλα στη διάθεση των επισκεπτών της εκδήλωσης.

Athens_ Xclusive_ Designers_ Week

«Η εκδήλωση πάει καταπληκτικά» λέει στον Αθήνα 9.84 η Τόνια Φουσέκη, διοργανώτρια της Εβδομάδας Μόδας της Αθήνας. «Η φετινή διοργάνωση είναι η μεγαλύτερη που έγινε ποτέ. Στόχος μας είναι η εξωστρέφεια της ελληνικής μόδας. Να δώσουμε την δυνατότητα στους Έλληνες σχεδιαστές να προβάλλουν όσο καλύτερα γίνεται τη δουλεία τους, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, μέσω μιας ολοκληρωμένης πλατφόρμας, η οποία τους προβάλλει αλλά ταυτοχρόνως υποστηρίζει και το κομμάτι των πωλήσεων. Να κινηθεί η ελληνική αγορά».

Η  Αθηναϊκή Εβδομάδα Μόδας

Με τα shows δύο καταξιωμένων Ελλήνων σχεδιαστών (Sotiris Georgiou και Kathy Heyndels & Giannetos Handmade) ξεκίνησε στις 31 Οκτωβρίου Εβδομάδα Μόδας της Αθήνας στο Ωδείο Αθηνών και στο ξενοδοχείο The Upper House.

Την 2η ημέρα στο Ζάππειο Μέγαρο οι επισκέπτες παρακολούθησαν τις επιδείξεις γνωστών Ρουμάνων σχεδιαστών και το εκπληκτικό show του μοναδικού Diego Dolcini με έμφαση στα παπούτσια. Ο διάσημος Diego Dolcini, head shoe designer του οίκου Balmain, ο οποίος γιορτάζει 25 χρόνια στο χώρο των υποδημάτων είναι ένας εκ των τιμώμενων καλεσμένων της Αθηναϊκής Εβδομάδας Μόδας και παρουσίασε συλλεκτικά κομμάτια σε συνεργασία με τον οίκο Baccarat.

Athens_ Xclusive_ Designers_ Week

Ο έτερος τιμώμενος σχεδιαστής της φετινής διοργάνωσης είναι ο περίφημος μετρ της υψηλής ραπτικής Zuhair Murad, που κάνει θραύση στο red carpet του Χόλιγουντ και θα δείξει την prêt-à-porter συλλογή του για πρώτη φορά το Σάββατο 3 Νοεμβρίου στις 4 το απόγευμα.

Η διοργάνωση ολοκληρώνεται την Κυριακή 04 Νοεμβρίου με την επίδειξη, μεταξύ άλλων, του νοσταλγού της vintage αρχοντιάς, Vassili Zoulia, στο Περιστύλιο του Ζαππείου σε ένα σκηνικό εμπνευσμένο από τα 90’s glamour.

Επιπλέον, στην Athens Xclusive Designers Week συμμετέχουν επτά διεθνείς σχεδιαστές από τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία και το Los Angeles.

Athens_ Xclusive_ Designers_ Week

Xclusive Elements

Παράλληλα με τις επιδείξεις, οι επισκέπτες της AXDW έχουν ακόμη την ευκαιρία να απολαύσουν και να αποκτήσουν τις τρέχουσες συλλογές Ελλήνων σχεδιαστών, οι οποίοι συμμετέχουν στον ειδικό χώρο των Xclusive Elements, που έχει στηθεί στο Ζάππειο Μέγαρο και συγκεκριμένα τις δημιουργίες των 2K10, DESPERATE ARTISTS, ELLINA’S TREASURES, E.T COLLECTION, MIAOU MIAOU, SHE BY SHE.

Διαγωνισμός νέων ταλέντων

Κατά την διάρκεια της Αθηναϊκής Εβδομάδας Μόδας θα διεξάγεται ο ανοιχτός διαγωνισμός Fashion Design Project με κατάθεση σχεδίων νέων ταλέντων.
Οι ενδιαφερόμενοι θα διεκδικήσουν τη συμμετοχή τους στα επόμενα New Designers Awards.

Athens_ Xclusive_ Designers_ Week

Αναλυτικά το πρόγραμμα των επόμενων ημερών

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου

H AXDW φροντίζει κάθε σεζόν να ανακαλύπτει και να αναδεικνύει νέα ταλέντα της σχεδιαστικής σκηνής μέσα από την ημέρα των νέων σχεδιαστών και τον θεσμό των New Designers Awards κι έτσι η 3η ημέρα της AXDW είναι αφιερωμένη στους νέους σχεδιαστές που θα διαγωνιστούν διεκδικώντας 3 πολύ σημαντικά βραβεία για τη μετέπειτα πορεία τους. Συγκεκριμένα, οι νέοι σχεδιαστές που θα παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους είναι: Alexandra Design, Anastasia Laftsidi, Frini Giannouli, Klelia Andrali, Christina E. Vatsina, Heliana.

Εκτός από τους νέους σχεδιαστές που θα διαγωνιστούν στο θεσμό, η νικήτρια των New Designers Awards της προηγούμενης σεζόν Lefkon θα παρουσιάσει τις νέες της δημιουργίες ενώ η Luna Morgaciova καταφθάνει με τα πιο εντυπωσιακά πολύχρωμα prints. Ακόμη, πολλές αξιόλογες σχολές μόδας συμμετέχουν πραγματοποιώντας την επίδειξη αποφοίτησής τους: Αvioti Fashion ED, Athens Fashion Club, AKTO Art & Design College.

Athens_ Xclusive_ Designers_ Week

Σάββατο 3 Νοεμβρίου

Το Ζάππειο Μέγαρο θα είναι γεμάτο επιδείξεις από το πρωί ξεκινώντας στις 12:00 με το fashion show της Coral Castillo και συνεχίζοντας με τα shows των Andreea Dogaru, Nash by Natasha Avloniti, Loukia Kyriakou, νικήτρια του βραβείου Best New Designer σε προηγούμενη AXDW.
Το πολυαναμενόμενο show του Zuhair Murad θα πραγματοποιηθεί στις 16:00 στο Περιστύλιο του Ζαππείου ενώ στις 17:00 θα πραγματοποιηθεί ένα θεματικό highlight fashion show, το Un Petit Defile, εμπνευσμένο από τη Γαλλική εξοχή, σε συνεργασία με τη Le Petit Marseillais με τα outfits των μοντέλων να είναι βασισμένα πάνω στη χρωματική παλέτα των προϊόντων της μάρκας, με δημιουργίες πολλών αγαπημένων Ελλήνων σχεδιαστών.
Οι επιδείξεις συνεχίζονται με το show The Artians παρουσιάζοντας μια συλλογή γεμάτη μοναδικά μοτίβα ενώ η Olga Karaververis ακολουθεί με ένα show εντυπωσιάζοντας με τις ξεχωριστές της δημιουργίες. Η Dapne Valente κλείνει με ένα ξεχωριστό show την 4η ημέρα παρουσιάζοντας τη συλλογή SS19.

Athens_ Xclusive_ Designers_ Week

Κυριακή 4 Νοεμβρίου

Η AXDW ολοκληρώνεται με την επίδειξη Vassilis Zoulias που θα παρουσιάσει ένα show στο Περιστύλιο του Ζαππείου σε ένα μοναδικό σκηνικό και με έμπνευση 90’s glamour! Συνεχίζουν οι σχεδιαστές της σχολής Fashion Workshop και τα μοναδικά shows από Clon8, Irene Angelopoulos, Valtadoros, Gaffer & Fluf, Peace & Chaos που θα δείξουν τις νέες τους δημιουργίες.
Την αυλαία ρίχνει και πάλι το αγαπημένο σχεδιαστικό δίδυμο MI–RO στο Ωδείο Αθηνών, οι οποίοι σίγουρα θα μαγέψουν το κοινό για ακόμα μία φορά.

Καλλιόπη Ασλανίδου

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα