back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Νέα δεδομένα για τα αναδρομικά των συνταξιούχων με δικαστική απόφαση

Διαβάστε επίσης

Νέα δεδομένα για τα αναδρομικά των συνταξιούχων δημιουργεί δικαστική απόφαση που δικαιώνει δύο συνταξιούχους της ΔΕΗ, οι οποίοι ζητούσαν να τους επιστραφούν ποσά που είχαν περικοπεί.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, την απόφαση έλαβε καταρχάς το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, το οποίο τους επιδίκασε 3.400 ευρώ, που είχαν περικοπεί με βάση τους νομούς του 2012, και είχαν κριθεί αντισυνταγματικοί από το ΣτΕ. Ο ΕΦΚΑ προχώρησε στην πληρωμή των επιδικασθέντων ποσών χωρίς να εφεσιβάλει τη δικαστική απόφαση, καθώς η τριμελής επιτροπή του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους γνωμοδότησε ότι η απόφαση συνάδει με αποφάσεις του ΣτΕ.

«Οι δικαστικές αποφάσεις για επιστροφή αναδρομικών σε συνταξιούχους, δεν αλλάζουν τα δεδομένα» αναφέρει σε ανακοίνωση το υπουργείο Εργασίας. Υπενθυμίζοντας ότι εναρμονίτηκε πλήρως με τις αποφάσεις του ΣΤΕ με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση το 2016. Με αυτή την επισήμανση το υπουργείο εργασίας φωτογραφίζει το ενδεχόμενο μη δικαίωσης ή επιστροφής περιορισμένων αναδρομικών για όσους προσέφυγαν ή θα προσφύγουν δικαστικώς. Πάντως, το ΣτΕ θα γνωμοδοτήσει και για τον ίδιο το νόμο Κατρούγκαλου μετά από προσφυγές συνταξιούχων.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα