back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΤΕΙ Σερρών: Ακυρώνονται οι εξετάσεις στα μαθήματα του υπόδικου καθηγητή

Διαβάστε επίσης

Μετά από ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, ακυρώνονται οι εξετάσεις Ιουνίου και Σεπτεμβρίου 2018 στα μαθήματα του υπόδικου καθηγητή Κλεάνθη Κωνσταντινούδη, ο οποίος κατηγορείται για χρηματισμό και εκβιασμό σπουδαστών του ΤΕΙ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΤΕΙ Σερρών, ως μη γενόμενες θεωρούνται οι εξετάσεις σε έξι μαθήματα που δίδασκε ο περιβόητος καθηγητής και για τα οποία η Αστυνομία είχε κατάσχει πάνω από 2.500 γραπτά που στην πλειονότητά τους ήταν λευκές κόλλες βαθμολογημένες με 6.

Πρόβλημα οι απόφοιτοι

Η Διοίκηση του ΤΕΙ πάντως εξετάζει το ενδεχόμενο να προηγηθεί αναβαθμολόγηση των γραπτών των δύο εξεταστικών για την ορθή βαθμολόγησή τους από ομάδα καθηγητών, ωστόσο η απόφαση για ακύρωση των εξετάσεων θεωρείται ως μονόδρομος. προβληματισμός επικρατεί και για το χειρισμό περιπτώσεων φοιτητών που έχουν αποφοιτήσει κι έχουν εγγραφεί σε μεταπτυχιακό τμήμα, καθώς και αυτών που ασκούν ήδη την πρακτική τους, σε επιχειρήσεις.

Αυτό επίσης που προκαλεί εντύπωση στην κοινή γνώμη είναι το γεγονός ότι από τις αρχές Οκτωβρίου, οπότε και ο εν λόγω καθηγητής συνελήφθη, δεν έχει εκδοθεί από το ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας κάποια επίσημη ανακοίνωση, πέρα από δηλώσεις του Πρύτανη του Ιδρύματος σε ΜΜΕ. Επιπλέον δεν έχει συνεδριάσει ακόμη το πειθαρχικό συμβούλιο του ΤΕΙ, το οποίον σημειωτέον συστάθηκε πρόσφατα.

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα